Dit is wat je nodig hebt om je huidige generatie consoles op tijd op te bergen voor de PS5 en Xbox Series X

De volgende generatie videogameconsoles komt eraan. Is je entertainmentcentrum er klaar voor? De mijne in ieder geval niet, wat betekent dat ik nu moet gaan nadenken over wat ik met mijn huidige generatie consoles ga doen. Ik wil ze niet al te graag verkopen, althans nog niet helemaal, want er zijn genoeg PlayStation 4-titels die ik wil spelen, maar waar ik geen tijd voor heb. Ik weet zeker dat ik ook niet de enige ben die zich in deze positie bevindt, want er is eindige ruimte in slaapkamers en woonkamers, maar allerlei consoles die je wilt bewaren en later tevoorschijn wilt halen.

Dat betekent dat het tijd is om de oude games, consoles en accessoires in te pakken om plaats te maken voor de nieuwe generatie en zijn … betere graphics? Niet klinken als een straalmotor zoals mijn PS4 Pro? Zoiets. Maar om ervoor te zorgen dat je consoles nog jaren werken, moet je ze goed opbergen. Ik geef je een aantal tips om je gameconsoles de komende jaren in de beste staat te houden die ze kunnen zijn.

Als u uw spelconsoles goedkoop maar effectief wilt opbergen, kunt u het beste kiezen voor plastic bakken. Ze kunnen bijvoorbeeld beschermen tegen waterschade. Ik bedoel, je kunt de box niet onder water zetten, maar als de opslagruimte van je keuze een beetje overstroomt, zijn je spullen veilig. Tassen zijn ook veel gemakkelijker te stapelen en op te bergen dan dozen, waardoor ze effectiever zijn voor kleinere ruimtes. Tot slot kun je de tote krijgen in precies de maat die je wilt of nodig hebt.

Eén opmerking: ik raad u aan om de bakken ter plaatse in een warenhuis te kopen in plaats van online, omdat u dan veel beter de grootte van de bak kunt inschatten die u nodig hebt. Je kunt er ook zeker van zijn dat hij niet stuk is! Als u koopt van Amazon, zorg ervoor om de gebruiker reviews te lezen om ervoor te zorgen dat ze niet gemakkelijk breken en hoe de verkoper reageert op problemen en rendement. Dit alles gezegd hebbende, heeft Sterilite als merk mij nog nooit op het verkeerde been gezet.

Bewaar spelconsoles niet in hun oorspronkelijke doos

Spelconsoles opbergen in de doos waarin ze werden geleverd lijkt op het eerste gezicht een goed idee (de dozen zijn immers gemaakt om ze perfect te houden). Het dunne karton en piepschuim bieden echter niet veel bescherming voor je spelconsoles, waardoor ze gevoelig blijven voor schade door water of hitte. Ze zijn ook niet echt gemakkelijk te stapelen, met hun niet-uniforme afmetingen en langwerpige vormen.

Als je de dozen wilt houden, kun je het piepschuim verwijderen en de dozen voorzichtig uit elkaar halen om ze gemakkelijk op te bergen. Of u kunt de spelconsoles in de dozen opbergen en de doos vervolgens in een bak plaatsen die groot genoeg is om de doos in op te bergen. Maar dat kost wel veel ruimte!

Als je het type persoon bent dat zijn oude spelconsoles wil opbergen en bewaren, dan wil je waarschijnlijk ook je games en hoesjes bewaren. De beste manier om dat te doen? Je raadt het al, meer kisten. Tassen die speciaal zijn ontworpen om dvd’s, Blu-Rays en cd’s in te bewaren, zijn perfect voor alles van de laatste paar generaties games. Je kunt ook voor deze tassen kiezen, maar dan moet je ze wel helemaal vullen als je ze wilt stapelen.

Als je te maken hebt met retrospellen en hun kartonnen dozen, of gewoon vreemd gevormde dozen, is het een beetje vervelender om mee om te gaan. Maar je kunt hoesjes kopen van de toepasselijke naam Retro Game Cases om het dunne karton en papier te beschermen en je games oneindig veel beter stapelbaar te maken.

Vertrouw niet op clouddiensten en oude geheugenkaarten om je gegevens voor altijd te bewaren. Als je je opslaggegevens (en andere belangrijke gegevens) op een draagbare harde schijf zet, behoed je je voor slecht nieuws in de toekomst. En eigenlijk is een draagbare harde schijf gewoon een goed idee.

Wikkel uw draden in zodat ze niet beschadigd raken

Er is niets erger dan je oude console tevoorschijn halen en hem helemaal instellen, om er vervolgens achter te komen dat je controllerkabel is vernield omdat hij was opgeborgen op een manier die de kabel heeft vernield. Voorkom dit door de draden zorgvuldig te wikkelen en ze zo te leggen dat ze niet te strak gekneld of gebogen zijn. Als je de draad rond een controller wikkelt, zorg er dan voor dat je het losjes wikkelt – een strakke wikkel kan de draden buigen en ervoor zorgen dat het koper eruit springt.

Gelukkig maar, althans voor jou. Maar waarom extra geld uitgeven als een beetje zorg een lange weg gaat? Je wilt echt niet dat je console draden beschadigd raken, vooral met retro consoles waar de AC-adapters niet gemakkelijk te vervangen zijn.

Gelukkig heeft in ieder geval AmazonBasics een oplossing voor je. Maar waarom extra geld uitgeven als een beetje zorg een lange weg gaat?