Tidal streaming; wat maakt deze streamingdienst uniek?

[ad_1]

TIDAL, de streamingdienst, kwam in 2014 met veel fanfare op de markt. De streamingdienst, die al jaren eigendom is van Jay-Z, neemt het op tegen rivalen als Spotify en Apple Music.

Wat maakt TIDAL anders? Wat zijn de kosten van TIDAL? Hoe ziet de muziekselectie eruit? En welke hardware integraties zijn beschikbaar?

Dit artikel zal antwoord geven op deze en andere vragen.

TIDAL streamingdienst

De streamingdienst TIDAL werd gelanceerd door Wimp, een Noors bedrijf. Dit bedrijf werd in 2015 gekocht door Jay-z’s holding Project Panther Bidco voor 56 miljoen dollar. Door deze overname konden artiesten als Rihanna, KanyeWest, Madonna en Nicki Minaj aandelen krijgen in het streamingplatform.

Square was vanaf 2021 de grootste eigenaar van Tidal. Jay-Z verkocht het grootste deel van zijn aandelen. De Amerikaanse rapper heeft nog wel een belang in de muziekstreamingdienst. Hij is benoemd in de raad van bestuur van Square.

TIDAL lijkt erg op de populaire muziekstreamingdiensten, maar doet een paar andere dingen. Spotify en Apple Music bieden muziek in MP3-kwaliteit aan, terwijl Tidal muziek in Flac-formaat aanbiedt

Deze streamingdienst noemt het Hi-Fi kwaliteit muziek, oftewel lossless geluid. De muziek van TIDAL is van cd-kwaliteit, terwijl de muziek van Spotify en Apple Music op een compacte manier naar je apparaat wordt gestreamd.

Hoewel het moeilijk is om het verschil in geluidskwaliteit schriftelijk te beschrijven, beloven ze dat de muziek details bevat die je anders niet hoort. Dit kwaliteitsverschil is nog steeds een individuele kwestie.

Aanbod

Met de intrede van TIDAL op de markt besloten enkele artiesten hun muziek exclusief te streamen via Jay-Z’s streamingdienst. Beyonce, Kanye, Taylor Swift en Coldplay sloten zich bij dit initiatief aan. Veel van deze artiesten zijn nu opnieuw te beluisteren op andere streamingplatforms, enkele jaren nadat Tidal streaming werd gelanceerd. Zelfs Jay-Z streamt zijn muziek sinds december 2019 via Spotify.

tidal streaming - tidal x - tidal aanbod

De streamingdienst heeft meer dan 60 miljoen nummers. De dienst belooft artiesten en fans dichter bij elkaar te brengen, naast het toegenomen aantal nummers en de betere geluidskwaliteit. Dit doen ze door middel van vele dingen. Op het streamingplatform van Jay-Z kun je exclusieve interviews en video’s beluisteren en bekijken. Ook kun je achter de schermen van concerten en exclusieve livestreams volgen. TIDAL X is het laatste.

TIDAL heeft een voorkeur voor HipHop. Deze exclusieve content richt zich vaak op artiesten uit de HipHop.

TIDAL kosten

TIDAL streaming biedt twee abonnementsvormen. Een abonnement met muziek op HiFi en een abonnement met MP3-muziek is beschikbaar om Spotify en Apple Music concurrentie te bieden. Dit abonnement heet Premium en kost €9,99 per maand. Het abonnement, genaamd HiFi, met de beste audiokwaliteit kost € 19,99 per maand.

TIDAL Familie

De streamingdienst biedt naast standaardabonnementen ook speciale pakketten aan. Studenten krijgen 50% korting als ze een abonnement nemen, en ook gezinnen kunnen profiteren van de speciale pakketten. Een abonnement kost de helft van de normale prijs voor elke extra persoon, tot maximaal 5. Dus voor een gezin met 3 Hi-Fi-abonnementen bedragen de totale kosten € 39,98 per maand in plaats van de normale € 59,97. Met 3 Premium-accounts bedragen de maandelijkse kosten dan € 19,98 in plaats van € 29,97.

tidal dobly atmos music - tidal streaming - tidal streamingdiensttidal dobly atmos music - tidal streaming - tidal streamingdienst

Dolby Atmos Muziek

Veel mensen zullen Dolby Atmos kennen van TV en films, maar er is ook een audio versie. Het is momenteel moeilijk om muziek van Dolby Atmos-kwaliteit te vinden, maar het streamingplatform van Jay-Z wil daar verandering in brengen. Om deze kwaliteitsmuziek aan zijn catalogus toe te voegen, is de dienst een samenwerking aangegaan met Dolby. Tidal zal exclusief voor dit formaat zijn voor nummers van een aantal artiesten. Dolby heeft ook een deal getekend om nummers in dit formaat exclusief op Tidal uit te brengen. Sony doet niet mee omdat zij hun eigen 3D audio formaat hebben gecreëerd.

Tidal nieuws

Jay-Z verkoopt Tidal-topman Jack Dorsey aan Twitter (4 maart 2021).

Jay-Z, een Amerikaanse rapper, heeft de meeste Tidal-aandelen verkocht aan betalingsverwerker Square. Square werd in 2019 opgericht door Jack Dorsey (CEO van Twitter).

Square heeft het muziekstreamingbedrijf vermoedelijk gekocht omdat ze zich willen begeven op de marktplaats van de verkoop van merchandise en concertkaartjes

Jay-Z heeft Tidal met de overname niet verlaten. Jay-Z zal zitting kunnen nemen in de raad van bestuur van Square

Vergelijk aanbieders van muziekstreamingdiensten

De concurrentie op de markt voor muziekstreamingdiensten is hevig. Het kan moeilijk zijn om de juiste muziekstreamingdienst voor u te vinden. We hebben een vergelijking gemaakt van TIDAL met Spotify, Apple Music en Primephonic.

Vergelijk aanbieders van muziekstreamingdiensten

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demandauteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand