NPO Plus; alles over kosten, aanbod, kwaliteit en nieuws

[ad_1]

De Nederlandse Publieke Omroep moet meegaan met de veranderende gewoonten van tv-kijkers. NPO Plus is een paar jaar geleden opgericht als streamingdienst. NPO Start Plus was de vorige naam van de dienst.

Wat is NPO Plus en wat zijn de voordelen? Wat zijn de kosten van NPO Plus? Wat is de beeldkwaliteit van NPO on-demand?

In dit artikel vindt u alle antwoorden op deze vragen en nog veel meer.

Wat is NPO Plus en wat zijn de voordelen?

NPO Plus is een dienst van de Nederlandse Publieke Omroep die video on-demand aanbiedt. Het is mogelijk om via de dienst te betalen voor afleveringen en programma’s van de NPO. Je kunt sommige series en programma’s terugkijken, maar je kunt ze ook van tevoren bekijken. NPO Start is een gratis alternatief voor de betaalde versie.

NPO Plus is een zelfstandige dienst, maar maakt ook deel uit van NLZiet. NLZiet, een samenwerking tussen NPO en RTL, is een dienst met onder meer content van NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 6, 7, 8 en SBS6 net5 en Veronica.

NPO op aanvraag

NPO Plus (voorheen NPO Start Plus) is de vervanger van NPO Gemist, en Uitzending gemist. Hiermee kun je naar NPO-series en -programma’s kijken. Je kunt live tv kijken met de betaalde of gratis versie. Met een gratis account kun je programma’s minimaal een week na de uitzending bekijken.

NPO Plus Start aanbod - NPO Plus Start kosten
Met NPO Start kun je alle NPO-series nog een keer bekijken

De betaalde versie van de video-on-demanddienst heeft een groter bereik. Dat komt doordat veel afleveringen van programma’s van jaren terug opnieuw bekeken kunnen worden. Oudere afleveringen van buitenlandse series kun je niet opnieuw bekijken, tenzij je betaalt voor de streamingdienst. Alle afleveringen kunnen opnieuw bekeken worden in een hogere kwaliteit (1080p vs 576p). De betaalde versie zorgt ervoor dat er geen commercials aanwezig zijn.

Het beste aan de betaalde versie is de mogelijkheid om meerdere series tegelijk te bekijken. Je hoeft niet te wachten tot volgende week om de volgende aflevering te zien. NPO stapt met deze streamingdienst duidelijk af van het traditionele tv-kijken.

NPO Start – Verschillen

[ninja_tables id=”699″]

NPO Plus kosten

NPO Plus, dat een betaalde versie is van NPO Start, is toegankelijk zoals vermeld in de vorige alinea. Met deze dienst kun je live televisie kijken en programma’s herbekijken. Na 7 dagen worden programma’s verwijderd uit de gratis dienst. Vanaf dat moment kun je alleen nog kijken via de betaalde streamingdienst NPO. De maandelijkse kosten voor NPO Plus bedragen € 2,95. NPO Plus is de eerste maand gratis beschikbaar, net als veel andere diensten op de markt.

NPO on Demand kan ook gecombineerd worden met NLZiet. Deze samenwerking tussen NPO, RTL en SBS kost € 7,95 per maand.

Bij NPO Plus krijg je een maand gratis. Probeer het nu.

Abonneren op NPO Plus

Wil je een abonnement opzeggen? Hier vind je enkele stappen om je abonnement op te zeggen.

1. Log in op npostart.nl met uw accountgegevens.
2. Klik op uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Instellingen.
3. Scroll naar beneden naar het kopje Mijn abonnement bij Instellingen.
4. Klik op Abonnement stoppen achter het abonnement.
5. In het nieuwe scherm moet u de opzegging bevestigen.
6. Na bevestiging ziet u op het scherm wanneer het abonnement afloopt.
NPO Start Plus op TV - NPO Start app - NPO Start Plus opzeggenNPO Start Plus op TV - NPO Start app - NPO Start Plus opzeggen
NPO Start of NPO Plus op tv

Nieuws

Zondag met Lubach is het meest gestreamde NPO Start (27 december 2020)

Zondag met Lubach was een van de grote winnaars bij de NPO Start Awards. Dit is het meest gestreamde programma in actualiteiten op NPO Start

Flikken Maastricht won in de categorie Drama. First Dates, een amusementsprogramma, werd het meest gestreamd op NPO Start. Zittend en Brugklas wonnen de categorieën Jeugd en Documentaire

NPO Start is het gratis gedeelte van NPO Plus. Via Start kun je alle programma’s van de publieke omroep streamen

400.000 abonnees op NPO Plus (10 september 2020).

Shula Rijxman (NPO-bestuursvoorzitter) maakte tijdens een paneldiscussie van Adformatie bekend dat NPO Plus momenteel 400.000 abonnees telt.

Op 25 augustus 2019 had de video-on-demanddienst van de NPO nog 250.000 abonnees. Het aantal abonnees is in een jaar tijd met ongeveer tweederde gestegen.

Rijxman maakte ook bekend dat NPO Start, een gratis streamingdienst, wekelijks ongeveer drie miljoen kijkers trekt. Ook wordt gekeken of commerciële partijen NPO-content kunnen overnemen op hun platform. Rijxman maakte de voorwaarden van deze samenwerkingen niet bekend.

Samen kijken naar NPO (8 juni 2020).

NPO heeft een bèta gemaakt waarmee je samen NPO-programma’s kunt bekijken. Misschien denkt u: Maar ik kan toch altijd samen NPO kijken! Dat klopt. NPO Samen maakt het echter mogelijk om NPO-programma’s tegelijkertijd op afstand te bekijken.

NPO Samen maakt het mogelijk om samen met anderen een NPO-programma te bekijken en tegelijkertijd met elkaar te chatten via een webcam. NPO werkt samen met Sceenic aan deze functionaliteit. Deze functionaliteit is oorspronkelijk gemaakt voor het Songfestival.

NPO Start Plus is nu NPO Plus (29 februari 2020).

Met ingang van 2 maart 2020 krijgt het video on demand-platform van de Nederlandse Publieke Omroep een nieuwe naam. NPO Start Plus is namelijk veranderd in NPO Plus. De naamsverandering is doorgevoerd vanwege de kleine verschillen in de namen van NPO Start Plus en NPO Start, de gratis versie. NPO hoopt zo de twee diensten duidelijk te kunnen onderscheiden.

De streamingdienst ondervindt geen gevolgen van de naamswijziging. Alleen de naam van de mobiele app verandert. Die zal NPO Start blijven heten, maar in plaats daarvan zal NPO Start worden gebruikt. NPO maakte in hetzelfde persbericht ook bekend dat meer dan 300.000 abonnees zich hebben geabonneerd op de video on demand-dienst.

250.000 abonnees (22 augustus 2019,)

NPO Plus heeft 250.000 abonnees, wat een enorm succes is, ondanks het feit dat het bij lange na niet in de buurt komt van het aantal van Disney Plus of Netflix. Deze abonnees zijn ook meer dan NLZiet dat een samenwerking is van NPO, RTL, en SBS. De video on demand-dienst van de NPO wil in 2020 tussen de 300.000 en 400.000 abonnees bereiken.

Meer aanbieders van video-on-demand

Er zijn veel aanbieders van video-on-demanddiensten in Nederland. Wij hebben een vergelijker gemaakt om de verschillen tussen deze aanbieders te laten zien. Deze vergelijker laat je de verschillen zien tussen streamingdiensten zoals Netflix, Disney Plus of Amazon Prime Video. De streamingdienst van de NPO is niet opgenomen in deze vergelijking omdat deze zich structureel onderscheidt van de rest.

Video op aanvraag vergelijken

Overzicht

Wat is NPO Plus en wat zijn de voordelen?

NPO Plus is de video on demand-dienst van de Nederlandse Publieke Omroep. Het is mogelijk om via de dienst te betalen voor afleveringen en programma’s van NPO-series.

Wat zijn de kosten voor NPO Plus?

De maandelijkse kosten voor de video on demand-dienst van de NPO bedragen € 2,99. Er is ook een gratis optie. Deze dienst heet NPO Start

Wat is het aanbod van NPO Plus?

Het grootste deel van het aanbod van de dienst bestaat uit series of programma’s die ook op een publieke omroep worden uitgezonden. Ook internationale series zijn beschikbaar op de dienst

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demandauteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand