Disney+ (Disney Plus); Dit moet je weten

[ad_1]

Disney+ (Disney Plus), de streamingdienst van Disney, is vanaf 12 november 2019 beschikbaar in Nederland. De streamingdienst van Disney is met veel media-aandacht gelanceerd. Het is sinds 12 november 2019 beschikbaar in Nederland.

Wat zijn de verschillen tussen Disney Plus en andere streamingdiensten? Waar kun je naar uitkijken met Disney+? Wat zijn de Disney+ streamingdiensten? Wat is de maandelijkse prijs van de dienst en wat zijn de aanbiedingen?

Deze pagina zal al je vragen over Disney Plus beantwoorden.

Disney+ aanbod

Disney heeft, zoals iedereen weet, veel serie- en filmlicenties. Deze licenties worden natuurlijk gebruikt voor verschillende films en series. Disney heeft de Star Wars, Marvel en Pixxar licenties. Dit zijn niet de enige licenties die Disney bezit. Disney is ook eigenaar van National Geographic, Disney Channel en sportzender ESPN.

Disney richt zich niet alleen op nieuwe content als het gaat om zijn streamingdienst. Disney maakt ook veel “oude” content beschikbaar via zijn streamingdienst. Disney+ maakt het binnenkort mogelijk om oude Disney-afleveringen opnieuw te bekijken

Prijs Disney Plus - kosten Disney Plus abonnement - proefperiode Disney Plus - aanbod Disney Plus

Naast de streamingdienst van Disney betekende het ook dat streamingdiensten als Amazon Prime en Netflix begonnen waren met het verwijderen van films en series. Deze streamingdiensten verkregen licenties van Disney op films en series voor hun streamingdienst

Wil je weten welke series en films er voor Nederland beschikbaar zijn op Disney’s streamingdienst? Met deze handige gids kom je daar achter. overzicht.

Ster

De streamingdienst heeft op 23 februari 2021 een uitbreiding gekregen met de titel Star. Deze uitbreiding voegt meer series, films en shows voor volwassenen toe. Disney wilde het streamingplatform aanvankelijk volledig kindvriendelijk houden. Maar het mediabedrijf is nu van die visie afgestapt.

Star breidt de mogelijkheid van de streamingdienst uit om content te streamen van onder meer productiemaatschappijen als 21st Century Fox (ABC, Freeform, FX en Searchlight). Deze uitbreiding is beschikbaar om meer te weten te komen. We schreven een uitgebreid artikel over Disney Plus Star.

Offline films en series kijken

Met Disney+ kun je alle films en series offline bekijken, wat een belangrijk voordeel is ten opzichte van andere streamingdiensten. Aan de rechterkant van elke film of serie staat een optie om deze te downloaden. De content wordt automatisch gedownload naar je apparaat als je erop klikt. Nu kun je de film/serie ook bekijken in een vliegtuig of andere gebieden met slechte internetverbindingen.

Disney Plus Nederland/ Disney streaming Nederland

De streamingdienst is 12 november 2019 gelanceerd. De eerste streamingdienst van het mediabedrijf is gelanceerd in Nederland. Nederland werd door Disney uitgekozen om de dienst te testen

De Disney+-dienst in Nederland was vanaf 12 september 2019 exclusief en gratis beschikbaar. De video on demand-dienst werd door het mediabedrijf in Nederland getest voordat hij op 12 november 2019 officieel in Amerika werd gelanceerd

Disney Plus België

Disney Plus is sinds 15 september 2020 ook beschikbaar voor België. Dit is bijna een jaar nadat de streamingdienst in Nederland werd gelanceerd. De kosten voor de streamingdiensten van Disney zijn in België hetzelfde als in Nederland.

Nederland heeft een veel kleiner aanbod van series en films. Het is mogelijk om verschillen in het aanbod te vinden, maar het is niet onmogelijk. Elk land moet een Disney-licentie hebben voor films of series.

Uiteraard zijn alle Disney-licenties ook in België beschikbaar. Zo zal je The Lion King en The Mandalorian, Frozen 2, Toy Story 4, Maleficent 2 : Mistress Evi en Frozen 2 niet missen. Er is dus genoeg Disney+ content in België.

Disney GroupWatch

Disney heeft een gloednieuwe functie toegevoegd aan zijn streamingdienst. Met GroupWatch kun je dezelfde series en films op Disney Plus vanaf verschillende locaties bekijken.

Met GroupWatch kunnen gebruikers samen met zes andere abonnees kijken. Je kunt uitnodigingen sturen om samen te kijken via de mobiele app of de webversie van de streamingsite.

Gebruikers kunnen communiceren met behulp van zes verschillende emoticons tijdens het kijken naar de film of serie die ze kiezen. Je kunt de stream ook pauzeren en terugspoelen voor alle gebruikers.

Apple ondersteunt naast GroupWatch ook SharePlay. SharePlay is vergelijkbaar met GroupWatch, maar SharePlay werkt beter op Apple-apparaten.

streamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date - Disney Plus aanbodstreamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date - Disney Plus aanbod

Kosten van het Disney-streamingdienstabonnement

De streamingdienst van Disney, Disney+, werd in 2019 gelanceerd. De maandelijkse kosten van de dienst waren lager dan Netflix. Ondanks dat Disney later de maandelijkse kosten van Disney Plus met €2 verhoogde naar €8,99, blijft het vergelijkbare abonnement goedkoper dan bij Netflix.

Alleen het SD-abonnement van Netflix is goedkoper met €7,99 per maand. Het standaardabonnement van Netflix kost €10,99 per maand. Je kunt ook een Disney+ abonnement voor een heel jaar aanschaffen. De kosten van het jaarabonnement zijn € 89,99. Omgerekend is dit € 7,49 per maand.

Prijs Disney Plus

Functionaliteit Maandelijks abonnement Jaarabonnement
Kosten € 8,99 € 89,99
Elke maand kunt u zich abonneren Ja Nee

U kunt het abonnement eenvoudig betalen via iDEAL of Creditcard, PayPal, of beide.

Abonnementen goedkoper

De streamingdienst wordt goedkoper in de Verenigde Staten, vanaf eind 2022. Ook het internationale abonnement krijgt in 2023 een lagere prijs. Dit abonnement is betaalbaarder omdat er advertenties verschijnen in Disney Plus

Het is nog niet bekend hoeveel het nieuwe abonnement gaat kosten

App Disney Plus naar KPN of Ziggo?

De Disney+ app is op veel Smart TV’s te vinden, en de verwachting is dat deze binnenkort ook zijn weg zal vinden naar de mediaboxen van Ziggo en KPN. Bronnen zeggen dat beide telecombedrijven nauw hebben samengewerkt met Disney om de app van de Disney streamingdienst naar hun mediaboxen te brengen. Het gaat om de interactieve tv mediabox van KPN, Mediabox Next en XL bij Ziggo.

Beide tv-aanbieders bieden op dit moment al een app voor Netflix en Videoland via hun mediabox aan. De Disney Plus app komt binnenkort ook beschikbaar bij KPN en Ziggo.

Proefperiode Disney Plus abonnement

Veel streamingdiensten bieden een gratis proefperiode aan waarmee je de dienst voor een bepaalde tijd kunt testen. Disney Plus biedt deze optie niet, maar je kunt het wel een hele maand uitproberen door je aan te melden voor een maandelijkse dienst. Ben je nog niet zeker over de kwaliteit van de streamingdienst? Abonneer je nuGeefhet een kans.

Dit zijn de stappen om een Disney+ account aan te maken. Deze stappen zijn hetzelfde als voor een gewoon account. Schrik niet als je vragen hebt over betalingen.

 1. Ga naar deze website.
 2. Selecteer het abonnement dat u wilt kopen en klik op de blauwe knop.
 3. Voer vervolgens uw e-mailadres in.
 4. Maak een wachtwoord aan voor uw account
 5. U kunt kiezen of u maandelijks of jaarlijks wilt betalen.
 6. Selecteer uw bank om het controlebedrag over te maken.
 7. Nu kunt u beginnen met het streamen van Disney’s service.

Disney Plus abonnement opzeggen

U kunt uw Disney Plus abonnement hier opzeggen. Vervolgens kunt u zich afmelden voor Disney’s streamingdienst. We hebben de stappen voorzien om je te helpen je abonnement te beëindigen.

 • Ga naar de Disney+ website
 • Log in om toegang te krijgen tot je account
 • Klik op je avatar of naam in de rechterbovenhoek
 • Ga naar Account
 • Klik op het tabblad Abonnementen. Factuur informatie
 • Klik hier Abonnement opzeggen
 • Klik hier Volledige opzegging

Nieuws

Disney Plus overzicht

Op vergelijkstreaming.nl willen we informatief blijven over de verschillende streamingdiensten en niet de keuze maken voor onze bezoekers. We ontkomen er echter niet aan om een review te doen. Deze review zal de plus en min kanten van Disney+ belichten

Disney+ (Disney Plus) is een streamingdienst van Disney die vanaf 12 november 2019 beschikbaar is in Nederland.

Voordelen

4 verschillende apparaten

Download elke film of serie

Video on demand aanbieders vergelijken

Er zijn veel video on demand aanbieders op de Nederlandse markt, waaronder Disney+. Maar wat zijn de verschillen? Je kunt eenvoudig de verschillen zien tussen deze aanbieders op het gebied van kosten, aanbod en beeldkwaliteit. Vergelijk de streamingdienst van Disney met Apple TV+, Amazon Prime Video en Netflix.

Vergelijk video op aanvraag

Vaak gestelde vragen

Wat is Disney+ (Disney Plus?)

Disney+ is de online video-on-demand dienst van Disney. De streamingdienst biedt alleen films en series aan die afkomstig zijn uit de Disney-, Pixar Marvel- en StarWars-franchises.

Wat zijn de prijzen voor Disney+?

De streamingdienst van Disney kost €6,99 per maand. Een jaarabonnement is iets goedkoper en kost €69,99 per jaar. De video on-demand dienst kan bij beide abonnementen 7 dagen worden uitgeprobeerd. Lees verder.