Disney+ (Disney Plus); Dit moet je weten

[ad_1]

Disney+ (Disney Plus), de streamingdienst van Disney, is vanaf 12 november 2019 beschikbaar in Nederland. Disney’s streamingdienst, Disney+ (Disney Plus), is met veel aandacht gelanceerd. Het is vanaf 12 november 2019 beschikbaar in Nederland.

Wat zijn de verschillen tussen Disney Plus vs andere streamingdiensten die beschikbaar zijn? Waar kun je naar uitkijken met Disney+? Wat zijn de Disney+ streamingdiensten? Wat is de maandelijkse prijs van de dienst en wat is het aanbod?

Deze pagina zal al je vragen over Disney Plus beantwoorden.

Disney+ aanbod

Disney heeft, zoals iedereen weet, veel serie- en filmlicenties. Deze licenties kunnen gebruikt worden voor verschillende films en series, net zoals dat het geval is met alle andere licenties. Disney is bijvoorbeeld eigenaar van de Star Wars en Marvel licenties. Dit zijn niet de enige licenties die Disney bezit. Disney is ook eigenaar van National Geographic, Disney Channel en sportzender ESPN.

Disney richt zich niet alleen op nieuwe content als het gaat om zijn streamingdienst. Disney maakt ook veel “oude” content beschikbaar via zijn streamingdienst. Disney+ maakt het binnenkort mogelijk om oude Disney-afleveringen opnieuw te bekijken

Prijs Disney Plus - kosten Disney Plus abonnement - proefperiode Disney Plus - aanbod Disney Plus

Naast de streamingdienst van Disney betekende het ook dat streamingdiensten als Amazon Prime en Netflix begonnen waren met het verwijderen van films en series. Deze streamingdiensten verkregen licenties van Disney op films en series voor hun streamingdienst

Wil je weten welke series en films er voor Nederland beschikbaar zijn op de streamingdienst van Disney? Met deze handige tool kun je dat doen. overzicht.

Ster

Ster is op 23 februari 2021 toegevoegd aan de streamingdienst. Deze uitbreiding voegt meer series, films en shows voor volwassenen toe. De oorspronkelijke visie van Disney was om de streamingdienst kindvriendelijk te houden. Inmiddels heeft het mediabedrijf deze visie echter losgelaten.

Star breidt de mogelijkheid van de streamingdienst uit om content te streamen van onder andere productiemaatschappijen als 21st Century Fox (ABC, Freeform, FX en Searchlight). Deze uitbreiding is beschikbaar om meer te weten te komen. We hebben een uitgebreid artikel geschreven over Disney Plus Star.

Online films en series kijken

Met Disney+ kun je alle films en series offline bekijken, wat een belangrijk voordeel is ten opzichte van andere streamingdiensten. Aan de rechterkant van elke film of serie staat een optie om deze te downloaden. De content wordt automatisch gedownload naar je apparaat als je erop klikt. Je kunt de film/serie nu ook bekijken in vliegtuigen of gebieden met slechte internetverbindingen.

Disney Plus Nederland/ Disney streaming Nederland

De streamingdienst is 12 november 2019 gelanceerd. De streamingdienst is als eerste land gelanceerd in Nederland. Nederland was door Disney uitgekozen om de dienst te testen

De Disney+-dienst was vanaf 12 september 2019 gratis en exclusief in Nederland. De video on demand-dienst werd door het mediabedrijf in Nederland getest voordat hij op 12 november 2019 officieel in Amerika werd gelanceerd

Disney Plus België

Disney Plus is sinds 15 september 2020 ook beschikbaar voor België. Dit is bijna een jaar na de lancering van de streamingdienst in Nederland. De kosten voor de streamingdiensten van Disney zijn in België hetzelfde als in Nederland.

Nederland biedt een kleiner aanbod van films en series dan de Verenigde Staten. Toch kunnen er verschillen zijn omdat Disney in elk land een licentie moet hebben om films en series te mogen produceren.

Alle Disney-licenties zullen in België toegankelijk zijn, zoals verwacht. Maak je geen zorgen over het missen van The Lion King (The Mandalorian), Frozen 2, Toy Story 4 of Maleficent 2 Mistress of Evi. Er is meer dan genoeg Disney+ content beschikbaar in België.

Disney GroupWatch – Samen kijken

Disney heeft een gloednieuwe functie toegevoegd aan zijn streamingdienst. GroupWatch maakt het mogelijk om dezelfde series en films op Disney Plus vanaf verschillende locaties te bekijken.

GroupWatch geeft gebruikers de mogelijkheid om samen met zes abonnees te kijken. Uitnodigingen om samen te kijken zijn beschikbaar via de mobiele app of webversie.

Met zes emoticons kunnen gebruikers met elkaar communiceren tijdens het kijken van de geselecteerde film of serie. Je kunt de stream ook pauzeren en terugspoelen voor alle gebruikers.

Apple ondersteunt naast GroupWatch ook SharePlay. SharePlay heeft veel overeenkomsten met GroupWatch. SharePlay werkt echter beter op Apple-apparaten.

streamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date - Disney Plus aanbodstreamingdienst disney - kosten streamingdienst disney - disney streaming nederland - disney streaming release date - Disney Plus aanbod

Kosten van Disney streaming abonnement

Disney’s streamingdienst, Disney+, werd in 2019 gelanceerd. De maandelijkse kosten van de dienst waren lager dan Netflix. Ondanks dat Disney later de maandelijkse kosten van Disney Plus met €2 verhoogde naar €8,99, blijft het vergelijkbare abonnement goedkoper dan bij Netflix.

Alleen het SD-abonnement van Netflix is goedkoper met €7,99 per maand. Het standaardabonnement van Netflix kost €10,99 per maand. Je kunt ook een Disney+ abonnement voor een heel jaar aanschaffen. De kosten van het jaarabonnement zijn € 89,99. Omgerekend is dit € 7,49 per maand.

Prijs Disney Plus

Functionaliteit Maandelijks abonnement Jaarabonnement
Kosten € 8,99 € 89,99
Elke maand, kunt u zich abonneren Ja Nee

U kunt het abonnement eenvoudig betalen via iDEAL of Creditcard, PayPal, of beide.

Abonnementen goedkoper

Een goedkoper abonnement op de streamingdienst is vanaf 2022 beschikbaar in de Verenigde Staten. Internationaal zal het abonnement in 2023 goedkoper beschikbaar zijn. Dit abonnement is betaalbaarder omdat er advertenties verschijnen in Disney Plus

Het is onbekend hoeveel goedkoper het nieuwe abonnement wordt

App Disney Plus naar KPN of Ziggo?

De Disney+ app is inmiddels op veel Smart TV’s beschikbaar. Binnenkort komt deze ook beschikbaar op de mediaboxen van KPN of Ziggo. Bronnen beweren dat beide telecombedrijven samenwerken met Disney om hun app voor de Disney streamingdienst op hun mediaboxen te brengen. Het gaat om de Interactieve TV Mediabox van KPN en Mediabox Next en XL van Ziggo.

Beide tv-aanbieders bieden op dit moment al een app voor Netflix en Videoland via hun mediabox aan. De Disney Plus-app komt binnenkort ook bij KPN en Ziggo beschikbaar.

Proefperiode Disney Plus abonnement

Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid om de dienst voor een beperkte tijd gratis uit te proberen. Disney Plus biedt deze optie niet, wel kun je het nog een maand proberen met een maandabonnement. Twijfelt u nog over de kwaliteit van de streamingdienst? Neem nu een abonnementGeefhet een keer te proberen.

Dit zijn de stappen om een Disney+ account aan te maken. Dit zijn dezelfde stappen die je zou gebruiken om een normaal account aan te maken. Wees rustig als je vragen hebt over betalingen.

 1. Ga naar deze website.
 2. Klik op de blauwe knop om het abonnement te selecteren dat je wilt.
 3. Voer vervolgens uw e-mailadres in.
 4. Maak een wachtwoord aan om uw account te beschermen
 5. U kunt kiezen om maandelijks, jaarlijks of beide te betalen.
 6. Selecteer uw bank om het controlebedrag over te maken.
 7. Nu kunt u beginnen met het streamen van Disney’s service.

Disney Plus abonnement opzeggen

Annuleer je Disney Plus abonnement. Meld je vervolgens af voor de streamingdienst van Disney. We hebben de stappen voorzien om je te helpen je abonnement te beëindigen.

 • Ga naar de Disney+ website
 • Log in om toegang te krijgen tot je account
 • Klik linksboven op de avatar of naam die je wilt weergeven
 • Ga naar Account
 • Klik op het tabblad Abonnementen. Factuur informatie
 • Klik hier Abonnement opzeggen
 • Klik hier Volledige opzegging

Nieuws

Disney Plus review

Op vergelijkstreaming.nl willen we vooral informatief blijven over de verschillende streamingdiensten en niet de keuze maken voor onze bezoekers. We ontkomen er echter niet aan om een review te doen. Dit doen we door de plus- en minpunten van de Disney+ streamingdienst te bespreken

Disney+ (Disney Plus), een streamingdienst van Disney, is nu ook in Nederland beschikbaar.

Voordelen

4 verschillende apparaten

Download elke film, serie of TV show

Vergelijk video on-demand aanbieders

Naast Disney+ zijn er veel video on demand aanbieders actief op de Nederlandse markt. Wat zijn de verschillen tussen deze aanbieders? Je kunt de verschillen tussen deze aanbieders gemakkelijk zien op het gebied van kosten, aanbod en beeldkwaliteit. Het vergelijken van de streamingdienst van Disney met Netflix en Apple TV+ is een goed idee.

Video op aanvraag vergelijken

Vaak gestelde vragen

Wat is Disney+ (Disney Plus?)?

Disney+ is de online video-on-demand dienst van Disney. De streamingdienst biedt alleen films en series aan die afkomstig zijn uit de Disney-, Pixar Marvel- en StarWars-franchises.

Wat zijn de prijzen voor Disney+?

De streamingdienst van Disney kost €6,99 per maand. Een jaarabonnement is iets goedkoper en kost €69,99 per jaar. Met beide abonnementen kun je de video on demand-dienst 7 dagen uitproberen. Lees verder.