Cloud gaming-dienst Shadow gelanceerd in Nederland

[ad_1]

Shadow, een cloud gaming service, is onlangs in Nederland gelanceerd. Met Shadow kun je de kracht, functionaliteit en prestaties van een echte pc streamen naar andere apparaten.

Cloud gaming wordt steeds concurrerender. Wat zijn de kosten? Welke games zijn beschikbaar via de dienst? Wat is het verschil met andere concurrenten zoals Google Stadia, PlayStation Now en Microsoft Project xCloud?

Deze en andere vragen worden beantwoord in het artikel.

Shadow is een gamestreamingdienst

Shadow is een cloudgebaseerde gamedienst die voor het eerst werd onthuld in 2015. Blade Group, een Frans bedrijf, ontwikkelde de dienst. Shadow was al beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten voordat de Nederlandse dienst werd gelanceerd.

De streamingdienst maakt het mogelijk om op andere (minder krachtige) apparaten te genieten van dezelfde functionaliteit en kracht als een Windows 10 game-pc. Het is mogelijk om high-end games te spelen op elke computer, Mac, smartphone of tv. Shadow biedt een volledig uitgeruste pc. Je kunt er video’s mee bewerken en Microsoft Office Suite op installeren. Ook kun je er films en series op kijken. Je kunt zelfs je eigen computer in de cloud huren.

shadow pc review - shadow pc kosten - aanbod shadow pc - shadow pc nederland

Gamers beschikbaar

Shadow is een complete gaming pc, zoals we al hebben uitgelegd. U kunt uw eigen computer in de cloud hebben. De cloud streamt kracht en functionaliteit naar alle apparaten. Met deze cloud gaming service kun je zelf kiezen met welk apparaat je je games wilt spelen. Heb je een grote Steam-bibliotheek? Met deze streamingdienst kunt u deze games spelen. Alle functies werken als je Steam installeert. Diensten zoals Epic Games Store en Battle.net worden ook ondersteund. Je kunt ook je eigen games downloaden naar je virtuele machine.

Vereiste verbinding

Shadow’s game PC kan worden gestreamd vanuit een Data Center naar het gewenste apparaat. Wij werken met Interxion, een Nederlands datacenter. Voor optimaal gebruik van alle functies moet een internetverbinding minimaal 15 Mb/s zijn. Het maakt niet uit of u verbinding maakt via Wifi of Ethernet.

Shadow kosten

Shadow is van plan om in de toekomst meerdere abonnementen aan te bieden, maar biedt op dit moment slechts één optie. Dit abonnement, dat Boost heet, kost € 14,99 p/m. Boost maakt het mogelijk om full HD games te spelen. De cloud game PC wordt geleverd met een GTX1080 videokaart, een 3,4 Ghz processor en 12 GB RAM werkgeheugen. Er is ook 256 GB opslagruimte.

De dienst biedt vanaf april 2020 twee extra abonnementen aan. Met deze abonnementen kun je games in 4K-resolutie spelen op je cloud-gebaseerde game-pc’s.

Cloudgaming Shadow - gamestreamingdienst - kosten Shadow - aanbod ShadowCloudgaming Shadow - gamestreamingdienst - kosten Shadow - aanbod Shadow

Differentiatie met concurrenten

Het is interessant om te zien hoe Shadow zich verhoudt tot concurrenten als Google Stadia of PlayStation Plus. Deze diensten hebben één groot verschil. De Franse cloudgamingdienst biedt een complete computer in de cloud, en je kunt zelfs alles installeren wat je maar wilt. Google Stadia en PlayStation Now maken deel uit van een gesloten ecosysteem, waarbij je alleen de games kunt spelen en gebruik kunt maken van de diensten die de provider aanbiedt.

Deze hebben hun voor- en nadelen. Hoewel het meer vrijheid biedt, heb je geen toegang tot de games die door deze bedrijven worden aangeboden. Het probleem is er echter nog steeds.

Cloud gaming diensten vergelijken met gamediensten

Via vergelijkstreaming.nl kun je cloud gaming diensten en gamediensten vergelijken die in Nederland beschikbaar zijn. Deze vergelijker maakt het makkelijk om ze te vergelijken.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demandauteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand