Beste aanbieder van video-on-demand 2022 in Nederland

[ad_1]

In Nederland groeit het aanbod van film & serie streamingdiensten zeer snel. Wat is de beste video on-demand aanbieder in Nederland?

Via welke videodiensten kun je bijvoorbeeld de nieuwste film streamen? Wat zijn de kosten van video on demand aanbieders in Nederland en wat zijn hun verschillen?

We bespreken in dit artikel de verschillen tussen Netflix, Videoland en Amazon Prime, maar ook Disney+, Apple TV+ of Pathe Thuis.

Beste video on demand aanbieder in Nederland 2022

13. CineMember

CineMember claimt hét video on demand platform te zijn met filmhuisfilms. De streamingdienst kan bogen op een bibliotheek van meer dan 900 films. De streamingdienst belooft elke week ten minste twee nieuwe films toe te voegen.

Een abonnement op CineMember kost €9,99 per maand. Met dit abonnement kun je op maximaal vier schermen tegelijk films kijken. Het is mogelijk om via de streamingdienst films te streamen vanaf een computer of smartphone, tablet of (smart-)tv

Probeer CineMember twee weken gratis uit

12. Cinetree

Cinetree is vergelijkbaar met CineMember en brengt zichzelf op de markt als thuisbioscoop. Cinetree is een thuisbioscoop die documentaires en films vertoont met een grotere betekenis dan andere diensten. Cinetree’s slogan luidt “Films die je langer bijblijven dan ze duren”.

Cinetree is niet geïnteresseerd in het maken van winst. De winst van Cinetree gaat naar de productie van nieuwe films, documentaires, en het betalen voor de rechten van films.

De streamingdienst is gratis uit te proberen gedurende 14 dagen en kost daarna €7,99 per maand. Met dit bedrag kunt u elke maand 15 documentaires en films ontvangen. Deze 15 films worden na een bepaalde periode overgezet naar de videotheek. Alle films in deze bibliotheek zijn beschikbaar met 30% korting

Probeer Cinetree nu 14 dagen gratis uit.

11. Viaplay

Viaplay, een streamingdienst, zal in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar zijn in Nederland. De streamingdienst biedt een breed scala aan films en series. Het heeft ook uitzendrechten voor Formule 1, Premier League, Bundesliga en PDC darts wedstrijden.

De streamingdienst van de NENT-groep is vanaf 1 maart 2022 in Nederland beschikbaar. De kosten voor een abonnement bedragen € 13,99 per maand. Alle details over Viaplay, het nieuwe streaming platform met uitzendrechten Formule 1 & Premier League, zijn reeds beschikbaar in het artikel “Viaplay”, waarin alle details op een rijtje worden gezet.

10. Hayu

De video on demand dienst Hayu is sinds eind december 2018 beschikbaar op de Nederlandse marktplaats. De dienst wordt omschreven als reality on demand omdat de content vooral gericht is op realityshows. Fans van Keep up with the Kardashians, The Real Housewives, Top Chef You kunnen hun hart ophalen bij dit streamingplatform. Maar wat als je meer wilt dan realityshows? Hayu is misschien niet genoeg voor je. Hayu moet je zien als een aanvulling op andere video on-demand aanbieders.

De Amerikaanse streamingdienst kost €5,99 per maand en is 7 dagen gratis uit te proberen.

9. HBO Max

De video on-demand dienst van WarnerMedia was vanaf 8 maart 2022 ook in Nederland beschikbaar. De streamingdienst biedt een verscheidenheid aan films en series van Warner Bros, Cartoon Network, DC en andere bedrijven.

Er zijn twee soorten abonnementen voor de HBO-streamingdienst. Hieronder staan de verschillen:

Wil je meer weten over HBO Max? Lees dan het artikel “HBO Max, de nieuwe belofte op de streamingdienstmarkt?”.

8. Pathé Thuis

Sinds 2011 is video on demand dienst Pathé Thuis beschikbaar op de Nederlandse markt. Video on demand maakt het mogelijk om films thuis te bekijken, een paar maanden nadat ze in de bioscoop hebben gedraaid. Dus als je een echte bioscoopliefhebber bent, is Pathé Thuis een interessante streamingdienst. De video on demand-dienst biedt geen andere inhoud aan. Pathé produceert ook geen eigen content voor de dienst, waardoor ze volledig afhankelijk zijn van het aanbod van andere videoproducenten.

Een ander belangrijk verschil is dat je per film kunt betalen en niet gebonden bent aan een maandelijks abonnement. Door deze keuze blijft Pathé Thuis zeer interessant onder de andere film streaming diensten in Nederland. Pathé Thuis is een interessante film streaming dienst, maar niet de beste Maar of Pathé Thuis de beste video on demand aanbieder 2019 in Nederland wordt is de grote vraag. Geïnteresseerd? Bekijk het hier. Meld je nu aan voor een gratis account

7. Film1

Film1 is een van de populairste video-on-demand diensten in Nederland. SPI International is de eigenaar van de dienst. Eerder werd in Nederland de naam Canal+ gebruikt. De dienst biedt vier digitale televisiekanalen en video-on-demand. Deze kanalen bieden een verscheidenheid aan films aan op lineaire basis.

Film1 biedt meer dan 500 films en kan op tv, smartphone of pc worden bekeken. De maandelijkse kosten voor Film1 bedragen € 7,99 p/m.

6. Discovery Plus

Discovery Plus is sinds begin 2021 beschikbaar in Nederland. De streamingdienst vervangt Dplay dat sinds enkele jaren in Nederland actief was.

Discovery+ is het video-on-demand platform met content van de vele kanalen van Discovery Inc. Denk aan Discovery Investigation, Discovery Channel, TLC en Eurosport als kanalen.

Ook worden er programma’s exclusief voor Discovery+ gemaakt. Hieronder vallen zowel Engelstalige als Nederlandstalige programma’s.

Maandelijks kost de streamingdienst van Discovery €3,99 of €39,99 per jaar. Voor één euro kun je de dienst drie maanden uitproberen. Je kunt de dienst eerst 7 dagen gratis uitproberen voordat je je vastlegt op een jaarabonnement.

Meer informatie over de streamingdienst Discovery Plus vindt u hier. Of probeerde dienst nu uit.

5. Amazon Prime

Amazon Prime Video is sinds december 2016 ook in Nederland beschikbaar. De streamingdienst was tot nu toe alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Amazon Prime Video biedt veel eigen producties aan, maar ook veel films en series van andere mediabedrijven. The Man in the High Castle is een van de bekendste Amazon Originals. Alle Amazon films en series zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling. Sommige films en series zijn zelfs in het Nederlands nagesynchroniseerd. De Netflix van Nederland heeft een veel groter aanbod aan films en series dan Amazon. Amazon heeft in Amerika een groter aanbod dan zijn Amerikaanse tegenhanger. Dat kan in de toekomst veranderen.

Nederland heeft sinds 10 maart toegang tot de hele webwinkel van Amazon. Prime Video is vanaf vandaag betaalbaarder gemaakt. Prime Video kan nu de eerste maand gratis worden uitgeprobeerd in combinatie met het Prime-abonnement en kost daarna nog maar €2,99 per maand. Prime-abonnees hebben onder meer voordeel bij video on demand en Twitch. Ze hebben ook toegang tot de online winkel van Amazon en Amazon Photos, waarmee je gratis je foto’s kunt opslaan. Probeer het 30 dagen gratis uit.

4. Disney+

De streamingdienst Disney is vanaf november 2019 beschikbaar. Nederland is een van de eerste landen die de video-on-demand dienst aanbiedt. De dienst is voor het eerst beschikbaar in Nederland. De bèta was alleen beschikbaar voor inwoners van Nederland. Het mooiste aan deze streamingdienst zijn de vele licenties van Disney. Dit betekent dat veel exclusieve titels direct beschikbaar zijn. De kosten van Disney + zijn € 6,99 per maand, wat iets goedkoper is dan bijvoorbeeld Netflix

Abonneer je nu op deze streamingdienst.

Op 15 september 2020 zal de streamingdienst van Disney ook in België beschikbaar zijn. Kom meer te weten over Disney Plus België.

Disney zal het aanbod van de streamingdienst vanaf 23 februari 2021 uitbreiden. Disney Plus Star zal op deze datum van start gaan.

Beste video on demand - video on demand 2019 - video streamingdienstenBeste video on demand - video on demand 2019 - video streamingdiensten

3. Apple TV+

Apple is de nieuwste speler op de video-on-demand markt. Apple lanceerde de streamingdienst Apple TV+ op 1 november 2019.

Hoewel de videodienst niet beschikt over een enorme collectie films en series, heeft het wel een aantal exclusieve titels die direct te downloaden zijn. Denk aan series met Oprah, Jennifer Aniston en Steven Spielberg. Ook de videodienst van Apple heeft series. Apple komt ook op de markt met een zeer aantrekkelijke abonnementsprijs. De dienst is te gebruiken voor slechts 4,99 dollar per maand.

Alles wat je moet weten over Apple streaming service” kun je meer lezen over Apple’s videodienst.| Alles wat je moet weten over Apple streaming service” kun je meer lezen over Apple’s videodienst.

Probeer Apple TV+ nu 7 dagen gratis uit.

Try Apple TV

2. Videoland

Videoland was ooit een Nederlandse videotheek. Het is nu echter vooral bekend als aanbieder van films en series on-demand. RTL Nederland kocht Videoland in 2013. De streamingdienst werd toen omgedoopt tot Videoland met RTL. De video on demand-dienst produceert sinds 2015 ook eigen programma’s. Bekende voorbeelden zijn Mocro Maffia, Judas & Temptation Island Vips.

Naast eigen producties biedt het ook voor (inter)nationale films & series aan. Videoland is actief bezig haar aanbod uit te breiden. Het aantal abonnees van de Nederlandse streamingsite nadert de grens van een miljoen. Videoland is inmiddels de op één na grootste aanbieder van video on demand in Nederland, na Netflix. Het grote verschil tussen Netflix en Videoland zit in de aandacht voor de Nederlandse markt en RTL-content.

Een abonnement op Videoland kost €8,99 per maand. Met dit abonnement is het mogelijk om onbeperkt op meerdere schermen meerdere films en series te bekijken. Videoland staat momenteel op de 2e plaats van de beste streamingdiensten voor films in Nederland.

Videoland is een streamingdienst waar je hier meer over kunt lezen.

1. Netflix

Netflix is de grootste aanbieder van video on-demand in de hele wereld. Het bedrijf had in 2016 93 miljoen abonnees, waarvan 50 miljoen in de Verenigde Staten. De dienst werd op 11 september 2013 ook in Nederland gelanceerd. Het is sindsdien uitgegroeid tot de grootste filmstreamingdienst in Nederland. Netflix heeft zijn abonnees veel te bieden en heeft veel geld om eigen films te produceren. Dit doen ze met volle overgave, want Netflix investeert tot 2019 maar liefst 15 miljard in het produceren van eigen films & series.

Netflix - Beste video on demand-aanbieder 2019 in NederlandNetflix - Beste video on demand-aanbieder 2019 in Nederland

De videodienst van Netflix is zeer veelzijdig. De video on demand aanbieder is te gebruiken op de Wii, PlayStation en Xbox, maar ook op Smart TV’s, Andoid apparaten en Apple apparaten zoals de iPad, iPhone en iPod Touch.

Netflix biedt 3 abonnementsopties, Basic, Standard en Premium. Deze abonnementen kosten €7,99 p/m, €11,99 p/m en €15,99 p/m. Al met al is Netflix de beste video-on-demand aanbieder van Nederland.

Meer informatie over de abonnementskosten en andere aanbiedingen van Netflix.

Netflix gratis streamen

Netflix biedt de mogelijkheid om een aantal films en series gratis te bekijken om zo haar streamingdienst te promoten. Dit kan via elke browser op Windows, Mac of Android. iOS-gebruikers hebben geen toegang tot de pagina.

Gratis netflix kijken - Gratis films en series via Netflix - Video on demandGratis netflix kijken - Gratis films en series via Netflix - Video on demand

Netflix biedt de eerste afleveringen aan van series als Stranger Things en Elite, maar ook When They See Us en Our Planet. Films als The Two Popes en Bird Box, evenals Muder Mystery, zijn ook gratis beschikbaar.

In de nabije toekomst kan Netflix de gratis beschikbare inhoud wijzigen. Het dient alleen om de video on demand-dienst te promoten. Je hoeft geen account aan te maken. Netflix biedt onbeperkt streamen van films en series. Bekijk de pagina hier.

In mei 2021 deden geruchten de ronde dat Netflix in de wereld van games wilde stappen. Wij schreven een artikel over Netflix Gaming.

Je kunt zelf de ranglijst bepalen

Jij kunt helpen deze lijst te maken. Vul onze enquête in om de beste video on-demand aanbieder van Nederland te vinden. Zo krijgen we een breed gedragen antwoord dat beter aansluit bij de wensen van de Nederlandse gebruiker. Via onderstaande banner kunt u de enquête invullen. Wij zijn u dankbaar voor uw medewerking.

Video on demand enquête 2022 - Desktop

Video on Demand in Nederland

Onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel heeft onderzoek gedaan naar het online gedrag van Nederlanders. In het onderzoek is ook gekeken naar het gebruik van video on demand diensten door Nederlanders in 2020.

81% van de Nederlanders kijkt online tv, video’s of films via een betaalde aanbieder. Netflix is de populairste video on demand-dienst in Nederland. De meest gebruikte video on demand dienst in Nederland is Netflix door Digitianers (14-23 en Millennials (24-38 en 85% respectievelijk)

De top 5 van meest gebruikte video on demand-diensten bestaat verder uit Videoland (23%), HBO/Ziggo Movies & Series XL (17%), Disney+ (15%) en NPO Plus (14%). Videoland en Disney+ zijn vooral populair bij jongere doelgroepen

Video on demand nieuws

De groei van het aantal Netflix-abonnees stagneert (21, 20,22 januari)

Netflix had in het vierde kwartaal van 2021 minder abonnees dan beursanalisten hadden voorzien. 8.3 Miljoen mensen hadden een abonnement op Netflix in het vierde kwartaal van vorig jaar.

De ontevreden Amerikaanse analisten hadden op meer abonnees gerekend. Ze voegden 8,4 miljoen abonnees toe. De dienst heeft nu 221,8 miljoen abonnees

Netflix kondigde ook aan dat ze een groei van 2,5 miljoen abonnees verwachten tijdens het eerste kwartaal van 2022. Dit was ook de verwachting van beursanalisten

Netflix kondigde eerder deze week aan dat het de abonnementsprijzen in Noord-Amerika zou verhogen. Alle abonnementsprijzen in de Verenigde Staten werden verhoogd. De kosten van het standaardabonnement werden verhoogd van $13,99 – $15,49, terwijl het Basic-plan $8,99 – $9,99 kost en het Premium-plan $17,99 – $19,99 kost

De standaard abonnementsprijs in Canada is omhoog gegaan van $14,99 per maand naar $16,49. Het is niet bekend of de prijzen voor het standaardabonnement in Canada zullen stijgen van $14,99 naar $16,49

Videoland verhoogt abonnementstarieven (15 december 2021).

Videoland, een Nederlandse video-on-demanddienst, verhoogt de maandelijkse kosten van zijn Premium- en Plus-abonnementen. Met ingang van 18 januari worden beide abonnementen 1 euro duurder. De prijs van het basisabonnement verandert niet

Videoland wijst erop dat de prijsstijging het gevolg is van de productie van meer exclusieve films. Bekende exclusieve producties van de streamingdienst zijn onder meer Mocro Maffia en Bonnie & Clyde. Op de streamingdienst zijn ook veel RTL-programma’s te zien

Apple versoepelt regels App Store in Japan (02/09/2021)

Het wordt mogelijk voor streamingdiensten als Spotify en Netflix om Apple’s betaalsysteem voor Apple-hardware te omzeilen. Dit zal in het eerste kwartaal van volgend jaar gebeuren. Tot nu toe verplichtte Apple zijn gebruikers om voor een abonnement op dergelijke diensten altijd via de App Store te betalen, waarmee de techgigant doorgaans een commissie van tussen de 15 & 30 procent over het totaalbedrag int.

Onder druk van de Japanse overheid is Apple bezig deze regels te veranderen. Japan doet al jaren onderzoek naar de handelwijze van het bedrijf. Deze diensten kunnen nu vanuit hun app doorlinken naar een website, waar ze een abonnement kunnen verkopen.

Gebruikers kunnen zich door de huidige regelgeving niet abonneren op Netflix of Spotify. Apple claimt dat diensten voor digitale tijdschriften en kranten, audio, video en boeken wel aan een wijziging onderhevig zullen zijn. Voor games worden de regels niet versoepeld, wat toch wel opmerkelijk is.

T-Mobile voegt Netflix en Videoland Unlimited toe aan onbeperkt abonnement (31 mei 2021).

Telecomprovider T-Mobile heeft het mogelijk gemaakt om Netflix/Videoland toe te voegen aan Unlimited abonnementen. T-Mobile biedt daarbij een leuke korting.

Je krijgt Videoland Plus of Netflix Standaard voor 15 euro per maand extra. Het abonnement kost bijna 4 euro per maand minder dan wanneer je de diensten los zou afnemen

Het aantal betalende leden van Netflix groeit naar 208.000.000 (20 april 2021).

Netflix maakte bekend dat 208 miljoen mensen maandelijks betalen voor toegang tot de aanbieder van video on-demand. Het aantal van 208miljoen leden is 14% hoger dan vorig jaar

Al deze leden genereerden $7,1 miljard aan inkomsten. Ook de nettowinst groeide van 709 miljoen dollar naar 1,7 miljard dollar. Netflix-leden bevinden zich voor het overgrote deel in Amerika

Ondanks deze indrukwekkende cijfers is het Amerikaanse bedrijf niet zeker van de toekomst. De groei van het aantal betaalde leden lijkt af te nemen. In het afgelopen kwartaal kwamen er 3,9 miljoen leden bij, terwijl er het jaar daarvoor 15,8 miljoen leden bij kwamen

De markt heeft veel concurrentie gekend. Aanbieders van video-on-demand blijven zich aansluiten, dus de markt is nog steeds concurrerend

Het vertrouwen van investeerders daalde ook door de vertragende groei Netflix aandelen tanende. Het aandeel daalde zelfs tot 11% na het sluiten van de handel

Nederlanders zijn minder geïnteresseerd in live tv (26 januari 2021).

Doe je onderzoek door Telecompaper Uit het onderzoek blijkt dat er tussen januari 2020 en september 2020 een daling was in de interesse van Nederlanders in live tv. Dit percentage daalde van 46 procent naar 41 procent

Ook blijkt uit het onderzoek dat meer Nederlanders van plan zijn om hun tv-abonnement op te zeggen en dan over te stappen op een OTT-dienst zoals Netflix, Disney+ of Prime Video

Hoewel kleinere tv-abonnementen misschien klinken als een oplossing voor het probleem, blijkt uit dit onderzoek dat Nederlanders hun tv-abonnement niet willen opzeggen. 6% van de ondervraagden zegt van plan te zijn het tv-abonnement in het komende jaar op te zeggen

ViacomCBS lanceert streamingdienst Paramount+ op 21 januari 2021

De markt voor video on-demand aanbieders blijft groeien. Vandaag maakte ViacomCBS bekend dat de dienst Paramount+ in maart door ViacomCBS zal worden gelanceerd

De dienst is zeker niet nieuw. De dienst is eigenlijk al beschikbaar onder de naam CBS All Access. ViacomCBS verandert de naam echter in Paramount+

ViacomCBS is de eigenaar van labels als MTV en Comedy Central, Nickelodeon en Showtime, en Paramount Pictures. ViacomCBS lanceert zijn streamingdienst in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten op 4 maart

ViacomCBS zal in Europa samen met Comcast de streamingdienst SkyShowtime aanbieden

Meerdere streamingdienstabonnementen voor huishoudens (9 oktober 2020)

Uit het rapport Videogedrag van Nederlandse Consumenten van Telecompaper blijkt dat meer dan één abonnement op een video-on-demand aanbieder steeds gebruikelijker wordt.

In het tweede kwartaal bleek 16% geabonneerd te zijn op Netflix en Disney Plus. In sommige gevallen heeft deze 16% ook een abonnement op bijvoorbeeld Amazon Prime Video of Videoland.

Netflix en Videoland is de populairste combinatie van streamingdiensten. Veel Netflix-gebruikers hebben alleen een Netflix-abonnement. Dit geldt niet voor Disney+ of Videoland. Deze diensten kunnen vaak samen met een andere aanbieder worden afgenomen.

Streamingdiensten verdienen meer dan bioscopen (11 september 2020).

PwC, een accountants- en adviesbureau, verwacht dit jaar een omzetdaling voor bioscopen tot 66 procent. Streamingdiensten kennen een omzetgroei van ongeveer 26 procent.

Dit zal ertoe leiden dat streamingdiensten dit jaar voor het eerst wereldwijd meer inkomsten zullen genereren dan bioscopen. Mulan op Disney Plus laat zien dat bioscopen altijd als eerste films hebben vertoond aan hun publiek.

400.000 abonnees voor NPO Plus & Videoland bijna break-even (10 september 2020)

Shula Rijxman (bestuursvoorzitter NPO Plus) maakte tijdens een paneldiscussie van Adformatie bekend dat NPO Plus 400.000 abonnees heeft. Dit is meer dan een verdubbeling van het aantal abonnees dat NPO Plus een jaar geleden had.

Ook de CEO van RTL Nederland, Sven Sauvé, nam deel aan de paneldiscussie. Hij legde uit dat Videoland naar verwachting in 2021 break-even draait en in de 2022 winstgevend wordt.

Sauvé wilde uit concurrentieoverwegingen het abonneebestand van Videoland niet bekendmaken. Wel meldde Sauve dat RTL, onder aanmoediging van het Duitse moederbedrijf, blijft investeren in nieuwe content voor de video-on-demand dienst.

Nederland kijkt veel meer on demand

Nederland keek in april 17% minder televisie dan in dezelfde maand vorig jaar. De groei in lineaire televisie was het grootst, maar de grootste stijging was in uitgesteld of on-demand kijken.

On demand (inclusief Netflix en Disney+) steeg van 32 minuten per dag naar 50 minuten per dag. Uitgesteld kijken was 5 minuten meer dan vorig jaar

Vergelijk de top van video on demand

Wil je alle video on demand aanbieders in Nederland vergelijken? Onze handige video on demand vergelijker maakt het makkelijk.

Video on demand aanbieders vergelijken

Wat is video on demand?

Video on Demand is een dienst waarmee gebruikers films en series rechtstreeks naar hun apparaten kunnen streamen. Video on demand-diensten stellen gebruikers in staat om films en series rechtstreeks vanaf server farms te streamen.

Welke video on demand aanbieders zijn er in Nederland

Er zijn veel video on demand aanbieders in Nederland, waaronder Netflix, Videoland en Amazon Prime, maar ook Pathe Thuis, Apple TV+, Disney+, Apple TV+ en Disney+. Video on Demand vergelijken.

Wat zijn de kosten voor video on demand?

Deze vraag heeft vele antwoorden. Hoewel sommige diensten een maandabonnement in rekening brengen, kun je bij andere aanbieders van video on demand ook per film of serie betalen

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demandauteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand