Beste muziekstreamingdienst 2022 – wordt het Apple Music, Spotify of Juke?

[ad_1]

Het jaar 2022 is nog maar net begonnen. Daarom is het interessant om te zien welke streamingplatforms het beste zijn voor muziekstreaming in 2022.

We zullen verschillende muziekstreamingdiensten vergelijken en hun voor- en nadelen tegen elkaar afzetten. We onderzoeken ook de audiokwaliteit en het muziekaanbod van de streamingdiensten.

Aan het eind onthullen we de 6 beste muziekstreaming sites van Nederland.

Beste muziek streamingdienst

Er zijn veel streaming muziekdiensten beschikbaar in Nederland. Maar welke zijn de beste voor 2022? We hebben de belangrijkste voor- en nadelen van elke dienst op een rijtje gezet en een top 7 samengesteld.

6. Juke

Juke is een muziekstreamingsite uit Nederland die sinds juli 2017 bestaat. Talpa Radio (Radio 538, Sky Radio) en Mediamarkt hebben de dienst opgericht. Het biedt geen losse nummers aan en kan alleen radio en podcasts volgen. Daarmee is het minder een concurrent van andere streamingdiensten die in dit artikel worden genoemd.

5. TIDAL

TIDAL, de streamingdienst, kwam in 2014 met veel fanfare op de markt. Jay-Z is momenteel eigenaar van de streamingdienst. Het concurreert met Apple Music en Spotify. Wat zijn de voor- en nadelen van TIDAL?

Voordelen

 • Hoge kwaliteit hifi-geluidskwaliteit met 1411 kbit/s
 • Exclusieve inhoud, zoals live streaming van concerten en interviews met artiesten

Nadelen

 • Abonnement met hoge geluidskwaliteit kost € 19,99 p/m
 • Familie-abonnementen duurder dan die van concurrenten

U kunt hier meer lezen over de streamingdiensten van TIDAL of u kunt de dienst hier uitproberen.

4. Deezer

Deezer was een relatief nieuwe speler op de markt voor muziekstreaming, maar is in Nederland prominenter geworden na de samenwerking met T-mobile.

Voordelen

 • Geluid van hoge kwaliteit. Deezer biedt een abonnement aan waarbij lossless audio is inbegrepen, onder de naam Deezer hiFi.
 • Integratie met diverse hardware en software

Nadelen

 • Geen videoclips beschikbaar

3. YouTube Muziek

YouTube Music is de populairste streaming muziekdienst in Nederland. Sinds augustus 2018 is YouTube Music beschikbaar in Nederland.

Voordelen

 • Zodat je originele clips kunt bekijken, koppeling met YouTube
 • Mogelijkheid om je abonnement uit te breiden naar YouTube Premium. Alle video’s op YouTube zijn nu zonder advertenties te bekijken.
 • Onbeperkt muziek streamen via het gratis abonnement

Nadelen

 • Geluidskwaliteit tot 256 kbp/s Concurrenten bieden een betere geluidskwaliteit.

2. Apple Muziek

Apple kocht in 2014 Beats Music. Naast de bekende koptelefoons bood het bedrijf ook muziekstreaming aan. Dit is de feitelijke oprichter van Apple Music vandaag de dag. Apple Music werd op 30 juni 2015 op de markt gebracht. Het is in de loop der jaren enorm gegroeid mede door de integratie in de hardware.

Voordelen

 • Zeer goede integratie met Apple hardware, waaronder AppleTV, iPhones en iPads, maar ook de Apple computers.
 • Met Apple Music heb je toegang tot de volledige iTunes-bibliotheek.
 • Grootste beschikbare selectie van muziek van alle muziek streaming platforms.
 • Lossless audio en Dolby atmos vanaf juni 2021
 • Primephonic overnames maken de overname van klassieke muziek mogelijk

Nadelen

 • Een korte proefperiode. De dienst kan niet langer dan 3 maanden gratis worden gebruikt.
 • Hoewel de Apple hardware goed integreert, zijn er geen integraties met andere hardware.

Probeer Apple Music nu 3 maanden gratis uit.

beste muziekstreamingdienst 2021 - beste muziekstreamingdienst spotifybeste muziekstreamingdienst 2021 - beste muziekstreamingdienst spotify
Spotify-muziek streamen op uw apparaat

1. Spotify

Spotify is de populairste muziekstreamingdienst in Nederland. Maar Spotify is ook de meest geliefde aanbieder voor muziekliefhebbers in Nederland.

Voordelen

 • Hoge geluidskwaliteit. Spotify ondersteunt het streamen van muziek op 320 kbit/s
 • Nieuwe interessante muziek vinden. Spotify kan je muziek aanbieden waarvan de kans groot is dat het je aanspreekt op basis van je luistergeschiedenis.
 • Spotify biedt een gratis versie waarmee je voor de prijs van reclame onbeperkt gebruik kunt maken van zijn muziekdienst.
 • Integratie met de meeste hardware of software
 • Audioboeken zijn ook beschikbaar. Integratie met Storytel

Nadelen

 • Spotify ligt in de clinch met sommige artiesten omdat ze niet genoeg geld zouden krijgen voor het streamen van hun muziek. Sommige artiesten worden of zijn verwijderd van Spotify vanwege dit conflict.

Beste Muziek Streaming Service 2022

Welke aanbieder is het beste muziek streaming platform in 2022? Op basis van de voor- en nadelen kunnen we concluderen dat Apple Music op dit moment de beste muziekstreamingdienst is voor de gemiddelde muziekliefhebber. TIDAL en YouTube Music bieden een aantal interessante voordelen.

Spotify is nog steeds de meest gebruikte muziekstreamingdienst in Nederland. Volgens onderzoek van TelecompaperDestreamingdienst staat op 40% van de Nederlandse smartphones geïnstalleerd. Spotify wordt op de voet gevolgd door Apple Music (4%), Deezer (2%) & Napster (1%)

Spotify wordt door ons lichtelijk geprefereerd als het beste muziek streaming platform 2021. Het integreert met meer hardware en kan gebruikt worden op meer besturingssystemen. Apple Music is een must-have voor iedereen die Apple producten heeft.

Vind de beste muziek streaming service die past bij uw behoeften.

Uw mening is belangrijk om een duidelijk beeld te geven van de Nederlandse markt voor muziekstreamingdiensten. Welke streamingdienst gebruik jij? Welke streamingdienst vindt Nederland de beste? Vul de enquête in en help ons.

Muziek streamingdiensten in Nederland

Ruigrok Netpanel, een onderzoeksbureau, deed onderzoek naar het online gedrag van Nederlanders. Ook onderzochten zij welke muziekstreamingdiensten het populairst zijn in Nederland

Volgens dit onderzoek luistert 43% van de Nederlanders naar muziek via Spotify, terwijl 53% dit via YouTube doet. Dit gaat niet alleen over YouTube Music. Het gaat over het hele videoplatform van Google

Nederlanders maken geen gebruik van de muziekdiensten Apple Music, Deezer, en Google Play Music. In dit marktonderzoek zijn diensten als Primephonic en Tidal NIET meegenomen

Nieuws

YouTube Premium heeft 50 miljoen leden (5 september 2021).

Google heeft aangekondigd dat YouTube Premium 50 miljoen abonnees heeft. Deze 50.000.000 zijn mensen die zich hebben geabonneerd op Muziek en/of Premium

Google specificeert in haar bericht niet de verdeling van de leden over de twee onderdelen. YouTube Music is het meest prominente onderwerp in de tekst. Hierdoor lijkt het erop dat mensen vooral een abonnement hebben.

Apple versoepelt regels App Store in Japan (02/09/2021)

Het wordt binnenkort mogelijk voor diensten als Spotify en Netflix om het betaalsysteem van Apple te omzeilen op Apple hardware. Tot nu toe verplichtte Apple zijn gebruikers om voor een abonnement op dergelijke diensten altijd via de App Store te betalen, waarmee de techgigant doorgaans een commissie van tussen de 15 & 30 procent over het totaalbedrag incasseert

Onder druk van de Japanse overheid wijzigt Apple deze regels. Japan is al jaren bezig met een onderzoek naar de transacties van het techbedrijf. Door deze verandering kunnen deze diensten een link op hun app zetten naar een website waar gebruikers zich kunnen abonneren

Spotify, een muziekstreamingdienst, rekende aanvankelijk de extra kosten van Apple door aan de consument. De dienst kostte via de Apple App Store 12,99 dollar per maand, in plaats van 9,99 dollar. Nadat de muziekdienst besloot dat dit oneerlijk was, stopte het met het aanbieden van deze dienst. Het is nu onmogelijk om een abonnement op Spotify te nemen via de app van een Apple-apparaat.

Apple beweert dat de diensten voor digitale tijdschriften en kranten, audio en muziek, maar ook video, aan een verandering onderhevig zullen zijn. Verbazingwekkend genoeg vallen games niet onder de versoepeling van de regels

Apple Music zal lossless audio ondersteunen (17 mei 2021).

Apple heeft eerder dit jaar kunnen reageren op sterke signalen. aangekondigdApplezal vanaf 17 mei 2021 de audiokwaliteit van zijn muziekstreamingdiensten verbeteren. Apple Music Service zal het vanaf 8 juni mogelijk maken om muziek in lossless audio te beluisteren.

Dolby atmos zal meer muziek bieden. De lossless audiocodec wordt niet ondersteund door Apple-apparaten als de AirPods en HomePods. Deze hardware ondersteunt wel Dolby atmos

Apple gaat mogelijk de audiokwaliteit van zijn muziekstreamingdiensten verhogen (3 mei 2021).

Geruchten circuleerden al enige tijd. Er zijn echter sterke aanwijzingen opgedoken dat Apple Music binnenkort lossless geluid gaat aanbieden

9to5Mac meldt dat er verwijzingen naar Apple Music Hifi zijn gevonden in de code van iOS 14.6 beta. In de code zouden termen als Lossless en Dolby Audio te vinden zijn

Deze verwijzingen verdwenen plotseling na een bèta-update. Deze termen hadden niet in de bèta mogen staan. Dit zou erop kunnen wijzen dat Apple de audio-upgrade heeft uitgesteld.

apple-music

82% van de inkomsten van de Nederlandse muziekindustrie komt uit streaming (23 maart 2021).

De corona-epidemie zorgde ervoor dat de muziekindustrie in 2020 een omzetstijging van 9,8% zag. Dit was vooral te danken aan het streamen van muziek.

De inkomsten uit streaming groeiden in 2020 met 15,6% tot 185,6 miljoen. Dit komt neer op 82,2%. De totale omzet voor de Nederlandse muziekindustrie komt in 2020 uit op 228,8 miljoen euro.

Ook de verkoop van vinyl stijgt. Ook in 2020 was de verkoop van vinyl hoger dan die van cd’s. Vorig jaar kwam de vinylverkoop uit op 17,1 miljoen.

83% van de Amerikaanse muziekverkoop is afkomstig van streaming muziek (1 maart 2021).

Het is niet verwonderlijk dat muziek streamen zo populair is geworden. Volgens de Recording Industry Association of America is het streamen van muziek ook zeer gunstig voor de muziekverkoop.

De totale muziekverkoop steeg in 2020 met 9,2% tot $12,2 Miljard. Muziekstreaming was goed voor 10,1 miljard van alle muziekverkoop in 2020. Streaming was goed voor 83 procent van alle verkopen.

Spotify en Apple Music waren samen goed voor ongeveer 7 miljard van deze omzet. Daarnaast steeg het aantal Amerikanen dat een abonnement heeft op een muziekstreamingdienst van 60,4 naar 75,5 miljoen.

Spotify lanceert HiFi-abonnement (23 februari 2021).

Spotify kondigde tijdens hun Stream On-evenement aan dat het binnenkort een HiFi-abonnement zal uitbrengen. Dit was volgens Spotify een feature die gebruikers het liefst wilden

Spotify biedt via het HiFi-abonnement muziek aan in verliesvrije cd-kwaliteit. Spotify is al een tijdje bezig met tests met lossless muziek

Het HiFi-abonnement moet nog worden uitgebracht. Dit abonnement zal in eerste instantie in selecte regio’s beschikbaar zijn. Het is niet bekend of Nederland een van deze regio’s is

Vergelijk

Wilt u weten welke muziek streamingdienst het beste is? Gebruik onderstaande link voor een vergelijking van muziekstreamingdiensten.

Vergelijk alle muziekstreamingdiensten

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demandauteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand