Beste audioboekabonnementen en apps van 2022

[ad_1]

Audioboeken zijn de nieuwste trend in de wereld van het boek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zoveel bedrijven zich op deze markt hebben gestort. Er zijn veel variaties op de markt. Terwijl sommige bedrijven bieden audioboeken voor de afzonderlijke aankoop, anderen bieden een Netflix-achtige service. Sommige bedrijven bieden audioboeken gratis aan, terwijl anderen reclame in rekening kunnen brengen.

Op vergelijkestreaming.nl vergelijken we allemaal streamingdiensten, daarom richten we ons in dit artikel op de bedrijven die abonnementen voor luisterboeken aanbieden. Welk Nederlands bedrijf is het beste voor audioboek abonnementen? Wat zijn de prijzen van de verschillende aanbieders? Welke app is het beste om naar luisterboeken te luisteren?

Dit artikel gaat in op de verschillen tussen de luisterboekabonnementen van Storytel, Nextory en LuisterBieb.

Wat is een luisterboek of audioboek?

Het woord beschrijft eigenlijk wat luisterboeken kunnen zijn. Luisterboeken zijn in staat om de tekst hardop voor te lezen in plaats van dat u het voorleest. Hierdoor kun je boeken ‘lezen’ vanaf je smartphone, tablet of e-reader. Het is ook handig om het te combineren met andere activiteiten en werk.

luisterboek op strand - boek lezen vakantie - beste luisterboeken - luisterboeken kopen - luisterboeken abonnementluisterboek op strand - boek lezen vakantie - beste luisterboeken - luisterboeken kopen - luisterboeken abonnement
Luisteren op het strand, niet een boek lezen.

Beste luisterboek abonnementen

10. Fluister

Fluister, een streaming platform voor video en audio, is gelanceerd op 10 mei 2022. Fluister is een gezamenlijk initiatief van Singel, WPG, en VBK boekenuitgevers. Boekhandels Libris & Blz. In het platform wordt ook samengewerkt met krantenuitgever DPG Media en boekhandel Libris. Investeerder Veronica Ventures ondersteunt deze bedrijven.

9. Podimo

De Deense podcast-app Podimo is op 15 april 2022 in Nederland gelanceerd. De dienst biedt naast podcasts ook duizenden luisterboeken aan. Met Podimo kun je de meeste nieuwe boeken als luisterboek beluisteren, ondanks dat de podcasts het zwaartepunt vormen

Lees hier meer over Podimo

8. Blinkist

Blinkist is misschien een beetje misplaatst op de lijst van beste abonnementen op audioboeken. Toch is het de moeite waard om dit Duitse bedrijf op deze lijst te vermelden.

Blinkist is geen standaard collectie van audioboeken. Het is een dienst die gebruikers toegang geeft tot interessante zakelijke boeken zonder de noodzaak om het hele boek te lezen. Ze vatten de belangrijkste informatie in het boek samen en maken het gemakkelijk te begrijpen in minder dan 15 minuten.

Tegenwoordig bieden ze “verkorte boeken” aan, die als audioboek kunnen worden beluisterd. Zo kun je een zakenboek lezen terwijl je ook andere activiteiten doet, zoals autorijden of sporten. Handig, toch?

Het is belangrijk om te onthouden dat zowel audioboeken als boeken alleen beschikbaar zijn in het Engels of Duits.

Blinkist biedt een proefperiode van 7 dagen om de dienst uit te proberen. Na deze periode kost het abonnement € 12,99 per maand, maar als je een jaarabonnement neemt zijn de maandelijkse kosten € 6,67.

Probeer Blinkist nu 7 dagen gratis uit.

7. LuisterBieb

Bijna alle Nederlandse steden en dorpen hebben een bibliotheek. Vroeger kon je hier boeken lenen tegen een jaarlijkse vergoeding. De online bibliotheek is een online abonnement waarmee gebruikers altijd en overal toegang hebben tot de bibliotheek. Dit abonnement omvat duizenden e-books, maar ook de LuisterBieb. Dit is een bibliotheekdienst waarmee u naar audioboeken kunt luisteren. bij de LuisterBieb zijn 3600 luisterboeken beschikbaar.

Wilt u de dienst testen? U kunt de app gratis downloaden, en u kunt een aantal luisterboeken gratis beluisteren. LuisterBieb is niet te koop en moet worden aangeschaft als onderdeel van het digitale abonnement. De kosten van de online bibliotheek bedragen € 42,00 per jaar.

6. BookBeat

BookBeat, dat in Nederland luisterboekabonnementen aanbiedt, is waarschijnlijk nog relatief onbekend. De dienst is in juni 2019 officieel in Nederland gekomen. Het is moeilijk te achterhalen wat deze lancering precies was, aangezien de dienst weinig moeite heeft gedaan om de dienst aan te passen aan Nederland.

Soms staan er Nederlandse beschrijvingen op de website en app. De Nederlandse Google PlayStore app is hier een voorbeeld van. Deze bevat meer Scandinavische tekst dan Engelse of Nederlandse. Ondanks de officiële lancering in Nederland lijken ze niet het belangrijkste aandachtspunt te zijn.

BookBeat heeft meer dan 50.000 audioboeken. De meeste daarvan zijn in het Engels te beluisteren. BookBeat werkt samen met lokale uitgevers en wil lokale titels aan hun bibliotheek toevoegen.

Deze dienst biedt slechts een beperkt aantal titels, en is alleen uw tijd waard als u comfortabel bent met het luisteren naar Engelse audioboeken. BookBeat biedt alleen audioboeken aan. Het biedt geen e-boeken aan.

De kosten voor BookBeat zijn €11.99 per maand en u kunt het 14 dagen gratis uitproberen.

Probeer BookBeat nu!

beste luisterboeken app - beste luisterboeken abonnement - luisterboeken storytel - luisterboeken audiblebeste luisterboeken app - beste luisterboeken abonnement - luisterboeken storytel - luisterboeken audible
U kunt naar een audioboek luisteren terwijl u naar uw werk reist met uw headset

5. Scribd

Scribd is een andere aanbieder van audioboeken. Scribd, een Amerikaanse aanbieder, bestaat sinds 2007. Zij bieden ook e-books aan. Het begon als e-books. Later hebben ze hun aanbod uitgebreid met audioboeken

Deze collectie luisterboeken bevat voornamelijk Engelstalige luisterboeken. Er zijn echter ook enkele Nederlandstalige luisterboeken. Deze boeken zijn vooral Nederlandstalig, omdat Harry Potter niet in het Nederlands beschikbaar is.

Het aanbod is groot, dat moet gezegd worden. Scribd biedt luisterboeken in het Engels voor iedereen die de Engelse taal niet machtig is. Scribd is beschikbaar voor een proefperiode van 30 dagen. Na deze periode zijn de maandelijkse kosten € 9,99. Scribd is beschikbaar via deze link.

4. Nextory

De Zweedse dienst Nextory is sinds december 2020 beschikbaar in Nederland. De dienst omvat 200.000 luisterboeken en elektronische boeken. De dienst bevat zowel internationale als nationale titels. Nextory heeft zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen.

De streamingdienst voor luisterboeken en e-books heeft een proefperiode van 30 dagen en kost daarna € 9,99 per maand. Dit is een tijdelijke welkomstaanbieding, want de normale kosten zijn € 11,99 per maand. De duur van deze welkomstaanbieding is niet bekend.

Naast het Gold abonnement is er ook een Family lidmaatschap. Dit abonnement voor gezinnen kost tussen de € 14,99 en € 23,99 per maand. Deze kosten zijn gebaseerd op het aantal gezinsleden (2-4).

Probeer Nextory 30 dagen gratis uit.

3. Kobo Plus (Bol.com)

Bol.com is de grootste Nederlandse online boekenwinkel. In dit licht hebben ze ook het Kobo Plus abonnement gelanceerd in samenwerking met Kobo, een e-reader fabrikant. Kobo Plus biedt drie soorten abonnementen: een voor audioboeken, een voor e-boeken, en een voor zowel audioboeken als e-boeken. Bij Kobo Plus kun je kiezen of je alleen audioboeken wilt of een combinatie daarvan.

Kobo Plus bevat meer dan 30.000 audioboeken, zowel in het Nederlands als in het Engels. Zelfs met deze Nederlandse partij valt het nog op dat er maar weinig luisterboeken in het Nederlands zijn in vergelijking met die in het Engels. Het aantal beschikbare Nederlandse luisterboeken lijkt echter elke maand te groeien.

Alle 3 de Kobo Plus abonnementen zijn een maand lang beschikbaar. Na deze maand kosten de abonnementen voor alleen luisterboeken of alleen e-books €9,99 per maand. Het combi-abonnement, waarbij je zowel luisterboeken als e-books krijgt, kost €12,99 per maand. Probeer Kobo Plus nu uit.

2. Audible

Audible is ‘s werelds grootste aanbieder van abonnementen op luisterboeken. Audible werd opgericht in 1995 en werd in 2008 voor 300 miljoen dollar door Amazon gekocht. De dienst is naadloos geïntegreerd in de andere diensten van Amazon. Audible Originals is echter eigen producties blijven maken. Deze audioboeken zijn er niet in e-books of fysieke versies.

Eén ding is essentieel als u Audible Nederland wilt gebruiken. U kunt Audible gebruiken door uw Amazon-account te koppelen aan digitale content uit de Kindle-winkel. Nederlanders kunnen kiezen voor Amazon.nl., Amazon.de, of Amazon.com. Audioboeken zullen niet beschikbaar zijn als u het Nederlandse domein kiest. Dit komt omdat Audible geen Nederlandse versie heeft. Wij raden de.com versie aan omdat zij de grootste selectie bieden.

De selectie van audioboeken op Audible is uitgebreid, maar het heeft voornamelijk Engelstalige audioboeken. Bent u op zoek naar Nederlandstalige boeken om te beluisteren? Dan is Audible misschien niet de beste optie voor u.

Audible kost $ 14,99 per maand. Het is echter belangrijk om te weten dat je niet onbeperkt naar boeken kunt luisteren. Je krijgt voor dit bedrag elke maand 1 credit en 2 originelen. Met dit tegoed kunt u één audioboek uit de lijst kiezen. Het kan zijn dat u meer dan één audioboek per maand wilt beluisteren. U zult ze dan afzonderlijk moeten kopen.

beste luisterboeken 2020 - beste luisterboeken nederland - audiobooksbeste luisterboeken 2020 - beste luisterboeken nederland - audiobooks
Een luisterboek kan gebruikt worden om uw favoriete verhaal voor te lezen.

1. Storytel

Het Zweedse Storytel is sinds 2013 actief in Nederland. De Zweedse aanbieder biedt luisterboeken en e-books aan. Opvallend is dat Storytel zich richt op de Nederlandse markt, in tegenstelling tot andere aanbieders in Nederland. Het aanbod bevat naast veel Nederlandse boeken ook Engelstalige boeken. De boeken die net verschenen zijn, maken deel uit van het voortdurend vernieuwde aanbod. Storytel ontwikkelt, net als Audible, ook unieke luistercontent onder de titel Storytel Originals

De luisterboekapplicatie van Storytel lijkt qua werking erg op Spotify en Netflix. Het is zeer gebruiksvriendelijk en maakt het gemakkelijk om boeken te vinden en ze toe te voegen aan je digitale boekenplank. De apps voor zowel Android als iOS zijn volledig in het Nederlands.

De maandelijkse kosten van Storytel bedragen € 11,99 en zijn dan te gebruiken door één gebruiker. Je kunt je account delen met meerdere personen. Je kunt ook een familie-abonnement afsluiten. Familie kost € 14,99 per maand en voegt één extra gebruiker toe. Als u een extra gebruiker nodig heeft, is er ook Family + voor € 19,99 per maand. Storytel is gratis beschikbaar tijdens de proefperiode van 14 dagen. Probeer Storytel nu.

Luisterboeken op Spotify, Deezer en Deezer

Voor de zes hierboven genoemde aanbieders van luisterboeken is er ook concurrentie van aanbieders van muziekstreamingdiensten. Spotify en Deezer bieden beide naast muziekstreamingdiensten ook audioboeken aan.

Spotify wil zich meer gaan richten op luisterboeken. Spotify heeft Findaway zelfs alleen overgenomen. 11 november 2021. Deze boeken zijn beschikbaar op Deezer onder het tabblad Shows. Dit tabblad werd voorheen gebruikt voor toegang tot podcasts en gesproken nieuws, maar het is uitgebreid met audioboeken. De boeken zijn onderverdeeld in 12 categorieën

Audioboek abonnementen vergelijken

U wilt alle details over audioboekabonnementen op één plaats zien. We hebben een betere vergelijkingstool gemaakt die functies, kosten en aanbiedingen vergelijkt. Met deze informatie kunt u het beste abonnement voor audioboeken kiezen.

Audioboek abonnementen vergelijken.

Audioboeken kunnen afzonderlijk worden aangeschaft

Dit artikel zal zich richten op audioboek abonnementen. Het is mogelijk om audioboeken los aan te schaffen via verschillende platforms. Denk hierbij aan Apple Books en iTunes, Kindle, bol.com en Kindle. luisterrijk.nl en luisterboeken.nl. Dit is vooral handig als je maar een paar boeken per jaar nodig hebt. Deze link brengt u naar Apple Books waar u een luisterboek kunt kopen.

Veel mensen genieten van luisterboeken tijdens het wandelen. Het artikel is geschreven door onze vrienden van de website wereldwijdwandelen5xde beste luisterboeken tijdens het wandelen”.

Nieuws

Spotify gaat door overnames meer nadruk leggen op audioboeken (11 november 2021).

Muziekstreamingdienst Spotify heeft veel luisterboeken. Deze luisterboeken zaten nogal verstopt, maar het Zweedse bedrijf lijkt er meer nadruk op te gaan leggen. Spotify heeft namelijk Findaway overgenomen, een luisterboekenplatform

Het platform werd in 2015 gelanceerd en beschikt over 325.000 audioboeken. Die boeken worden geleverd aan diensten als Storytel, Apple en Audible, maar ook aan Google

De streamingdienst is van plan om zijn aanbod van audioboeken sneller te vergroten door het bedrijf over te nemen. In de overname-informatie is GEEN sprake van een snelle integratie met Spotify. In hun overnameverklaring stelt het Zweedse bedrijf dat ze de groei van Findaway willen

Het bedrijf is van plan om de personalisatie en de vindbaarheid op het platform te verbeteren. Storytel zal de partner zijn om meer audioboeken te ontwikkelen. Spotify zal ook royalty’s ontvangen voor de overname van Findaway omdat het platform zo veel boeken heeft.

Veelgestelde vragen over audioboek abonnementen

Wat is een audioboek of luisterboek?

Dit woord is eigenlijk wat audioboeken zijn. Audioboeken (of in het Engels, audiobooks), laten je de tekst in je oren lezen in plaats van ze te lezen. Verder lezen

Welke aanbieders van luisterboeken zijn er?

Er zijn veel aanbieders van luisterboeken in Nederland. Storytel, Audible en Kobo Plus zijn enkele van de populairste luisterboek apps. Ontdek hier de beste luisterboek abonnementen.

Wat zijn de kosten voor luisterboeken?

Dit is een zeer moeilijke vraag om in een enkele zin te beantwoorden. Sommige aanbieders van audioboekdiensten vereisen een maandabonnement. U kunt ook audioboeken huren/kopen bij andere aanbieders

Voor luisterboeken ga je naar Luisterrijk!

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demandauteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand