Amazon Prime Video: alles wat u moet weten over de streamingdienst

[ad_1]

Amazon Prime Video is misschien niet een van de best erkende video on demand platform in Nederland, maar met 150 miljoen Prime abonnees is het een van de grootste streaming aanbieders op deze planeet. Het is dus interessant om te weten wat Amazon’s streamingdienst te bieden heeft.

Wat is het Amazon Prime Video aanbod? Welke films en series kun je in Nederland bekijken? Wat zijn de maand-tot-maand prijzen van Prime Video en via welke platforms kun je de streamingdienst gebruiken? Wat zijn de verschillen tussen Prime Video en aanbieders als Netflix, Videoland, Disney+ en Apple TV+? En op welke manier is het een onderdeel van het Prime abonnement? Kan ik met iDEAL betalen?

In dit artikel gaan we uitgebreid in op deze en andere vragen met betrekking tot de video on demand dienst.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is het video on demand platform van e-commerce groot Amazon. De dienst wordt in de volksmond meestal kortweg Prime Video genoemd en werd aanvankelijk gelanceerd als Amazon Unbox op 7 september 2006. Vanaf 2018 draagt het alleen nog de titel zoals we die nu allemaal kennen. De dienst biedt zijn eigen kenmerkende films en sequenties die zijn ontwikkeld door Amazon Studios en contentmateriaal van andere mediabedrijven.

De videodienst kan ook deel uitmaken van het Prime-abonnement, dat bovendien snellere leveringsmomenten biedt voor bestellingen in de Amazon-webshop. Dit e-commerce platform zal in 2020 in Nederland het daglicht zien, maar is nu al een groot succes in veel andere westerse landen. Prime Video is ook als los abonnement verkrijgbaar.

Aanbieden

Amazon Prime Video’s keuzes zijn enorm en bieden voor elk wat wils. Net als Netflix en Disney+, bijvoorbeeld, werkt Amazon hard aan de ontwikkeling van zijn eigen kenmerkende films en series. Deze films en series dragen het label Amazon Originals. Voorbeelden zijn The Marvelous Mrs. Maisel, Fleabag, Bosch en The Grand Tour. Alle 4 de sequenties zijn grote kijkcijferhits op de streamingdienst van Amazon.

The Marvelous Mrs. Maisel
The Marvelous Mrs. Maisel, bedacht door Gillmore-bedenker Amy Sherman-Palladino, is een Amerikaanse komedie-dramaserie. De serie werd in 2018 bekroond met zowel een Golden Globe als een Emmy voor beste komedieserie.

Fleabag
Fleabag is een Britse drama-reeks gemaakt door Phoebe Waller-Bridge, waarbij ze ook de hoofdrol vertolkt. In 2019 werd de serie genomineerd voor zes Emmy’s en behaalde er uiteindelijk vier. De reeks is sindsdien stopgezet, maar Amazon heeft Phoebe Waller-Bridge gecontracteerd om contentmateriaal volledig voor Prime Video te ontwikkelen.

Bosch

Bosch is tegen de wet sequentie in de eerste plaats gebaseerd op de Harry Bosch gids serie door Michael Connelly. Het eerste seizoen zag de zon van dag in 2015 en het zesde seizoen zal verschijnen op Amazon Prime Video in 2020. Amazon heeft al bevestigd dat er waarschijnlijk nog een zevende seizoen zal komen en dat dit het einde van de reeks zou zijn.

De Grand Tour

The Grand Tour is een Brits autoprogramma en wordt aangeboden door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James Might. Deze drie stonden eerder onder contract bij de BBC en boden het begeerde autoprogramma High Gear aan. Inmiddels zijn er al drie seizoenen gemaakt en is het vierde seizoen in de maak. Dit seizoen zou in het voorjaar van 2020 op Amazon Prime Video moeten verschijnen.

Filmstudio MGM overgenomen

Omdat Amazon in eerste instantie geen producent is van films en series, moet het bedrijf op zoek naar contentmateriaal. Het Amerikaanse bedrijf heeft daarom de filmstudio MGM overgenomen. Voor de filmstudio werd maar liefst 7,6 miljard betaald.

MGM bezit de licenties van vele films en series. Zeer bekende licenties zijn Tom and Jerry, The Pink Panther, James Bond, The Handmaid’s Story, Vikings en Stargate

Veel van deze licenties zullen zeker in de keuzes van Prime Video voorkomen. Alle James Bond-films zijn bijvoorbeeld te bewonderen op Amazons streamingdienst.

Amazon Prime Video Nederland

Prime Video biedt Nederlandstalige films en series aan. In maart 2021 verscheen de eerste unieke Nederlandse productie, met name TRECX. Deze komedieserie is gemaakt door Michiel Romeyn, die ook een van de makers van Jiskefet kan zijn.

De variëteit aan Nederlands contentmateriaal wordt steeds groter. Amazon contracteerde onder meer auteur, acteur en producent Achmed Akkabi. Akkabi wordt het meest genoemd als een van de makers van de winstgevende Nederlandse serie Mocro Maffia

Nederlandse ondertitels & nasynchronisatie

Alle films en series zijn zelfs Nederlands ondertiteld en veel jeugdfilms en series zijn Nederlands nagesynchroniseerd. De variëteit aan zelfontwikkeld Nederlands contentmateriaal kan overigens vroeg of laat veranderen. Netflix had dit tot nu toe nog niet, maar heeft nu een aantal Nederlandse Netflix Originals.

Prime Video prijzen

Amazon biedt een vorm van bundelabonnement om Prime Video te bekijken binnen Nederland. Het is mogelijk om een Prime-abonnement af te sluiten, waarbij je ook nog eens voordelen krijgt voor het bestellen bij Amazon

Prime Video waarde

Bij dit abonnement krijg je bovendien “gratis” toegang tot de video on demand dienst. De maandelijkse prijs hiervoor is € 2,99. Het is echter ook mogelijk om alleen een Prime Video abonnement af te sluiten. De prijs daarvoor is eveneens € 2,99 per dertig dagen.

Prime abonnement

De primaire onderneming van Amazon is in feite hun enorme online retailer die overal ter wereld koopwaar verkoopt. Om klanten extra loyaal te maken aan het platform, heeft Amazon een aantal jaar geleden het Prime abonnement in het leven geroepen

Het is een abonnement voor mensen die herhaaldelijk aankopen doen via Amazon en biedt daarom vele interessante extra’s. Een van die extraatjes is een “gratis” abonnement op de streamingdienst Prime Video.

Maar er zijn meer extraatjes, in het bijzonder:

 • Gratis en snellere levering van bestellingen (meestal binnen 1 dag)
 • Amazon Pictures. Onbeperkte opslagruimte voor foto’s in de cloud en 5 GB aan opslagruimte voor video’s.
 • een half uur eerder toegang tot Amazon Lightning Offers
 • Twitch Prime; gratis videogames en in-game objecten.
 • Toegang tot Prime Video. Probeer 30 dagen gratis

Prime Video iDEAL

De kostenstrategieën bij Amazon Prime en Amazon Prime Video waren aanvankelijk uitsluitend bankkaarten van American Specific, VISA en MasterCard.

Gelukkig voor Nederland is op 21 oktober 2020 de mogelijkheid ontstaan om het abonnement ook met iDEAL te betalen. Dit maakt Amazons streamingdienst nog aantrekkelijker voor de Nederlandse markt.

Een zeer goede stap vooruit van Prime Video om iDEAL als kostenmethode toe te voegen.

Amazon Prime abonnement

Als je een abonnement neemt op Prime Video betekent dat ook dat je een abonnement neemt op Amazon Prime. Dat kan via deze link.

Platforms

Amazon Prime Video is op veel alternatieve platforms te bekijken. Daarnaast is er een app voor Android en iOS smartphones en tablets en is er een integratie met veel alternatieve goede TV’s. Televisies van Samsung (vanaf construct 2015), Sony (vanaf construct 2015) en LG (vanaf construct 2015) hebben een app van de streamingdienst. Maar daarnaast ook goede tv’s van onder meer producenten Panasonic, Xiaomi, JVC, Philips en Sharp.

Sterker nog, je kunt Amazon Prime Video ook gebruiken op de persoonlijke gadgets van Amazon, zoals de Hearth Pill, Hearth TV/ Hearth Stick en Echo gadgets met een display. Heb je een PS3, PS4 of Xbox One in huis? Dan is het ook mogelijk om de Prime Video app op deze consoles te installeren.

Sinds 3 juli 2020 is er bovendien een app voor Home windows 10. Daarmee kan de streamingdienst van Amazon via een speciale app in de Home Windows Retailer worden ontdekt.

Prijs Prime video kosten - abonnement Prime video - opzeggen Prime videoPrijs Prime video kosten - abonnement Prime video - opzeggen Prime video

Amazon Prime Video app en Google Chromecast

Sinds 2019 heeft Amazon het ook mogelijk gemaakt om films en series van Prime Video met Google Chromecast van de mobiele app en pc naar je tv te streamen. Op deze manier bent u niet afhankelijk van een integratie samen met uw tv. Hoe dit werkt via de app in je smartphones hebben we nu hieronder stap-voor-stap beschreven:

 1. Kies binnen de Prime Video app het gesmede icoon.
 2. Selecteer vervolgens het Chromecast-apparaat dat u wilt gebruiken. (Uw smartphone moet verbonden zijn met dezelfde WiFI gemeenschap als de Chromecast)
 3. Nadat u verbinding heeft gemaakt, kunt u de titel selecteren die u wilt afspelen en deze zal worden weergegeven op de tv die is verbonden via de Google Chromecast.

Nieuwe interface

Vanaf juli 2022 rolt Amazon een gloednieuwe interface van de streamingdienst uit. Onder leiding van Ben Smith heeft het bedrijf 18 maanden aan het herontwerp gewerkt. Voor de gloednieuwe interface heeft de e-commercegrootheid uitgebreid gekeken naar tegenstanders, zoals Netflix

6 persoonsprofielen

Het is mogelijk om een aantal profielen te koppelen aan een Prime Video account. Het is mogelijk om zes totaal verschillende profielen aan te maken. De suggesties voor elk profiel zijn voornamelijk gebaseerd op de gewoonten van de kijker.

Prime Video voor tieners

Het is ook mogelijk om een jongerenprofiel aan te maken, dat alleen materiaal kan tonen dat geschikt is voor kinderen onder de twaalf jaar.

Streaming via telecomaanbieders

KPN

Ontvang je digitale tv via KPN? Dan is het vanaf 12 december 2019 mogelijk om via KPN gebruik te maken van Prime Video. Het Nederlandse telecombedrijf heeft met name de streamingdienst van Amazon toegevoegd aan hun tv-ontvangers. Al geldt dit nog niet voor alle ontvangers.

Op dit moment zijn deze integraties alleen verkrijgbaar via de fashions 2260 of 2952. Dit aantal staat op de ingang van de ontvangers. KPN hoopt deze eigenschap deze 12 maanden ook toe te kunnen voegen aan de fashions VIP5202 of de ZXV8001. Heeft u het juiste model? En een Amazon Prime Video-abonnement? Dan kun je mogelijk via kanaal 203 of via het menu ‘On Demand’ of ‘Apps on TV’ naar series en films van Prime Video kijken.

Ziggo

Sinds maart kan Prime Video ook bij Ziggo gestreamd worden via Mediabox Subsequent. De streamingdienst van Amazon is te ontdekken op kanaal 153. De video on demand dienst is overigens ook te ontdekken via het menu onder Apps.

Prime Video vs. Disney+

Amazon Prime Video en Disney+ zijn beide relatief nieuwe spelers op de video on demand markt in Nederland. Het is dan ook van groot belang om de totaal verschillende van de 2 aanbieders in kaart te brengen. Wat is het verschil in prijs en wat is het verschil in aanbod bijvoorbeeld. We hebben deze vergelijking gemaakt in de vergelijker hieronder.

Films huren via de Prime Video Retailer

Vanaf 20 mei biedt Amazon in Nederland ook de mogelijkheid om via Prime Video speelfilms te huren en te kopen. Daarmee willen ze duidelijk de concurrentie aangaan met Pathé Thuis.

Amazon geeft aan dat deze voorstelling in andere landen al veelbesproken is. Binnen Nederland bevat de winkel films van Disney, Warner Bros, Common, Sony, Paramount, Lionsgate, Dutch FilmWorks, WW Leisure en Belga Movie.

Prime Video proberen

Net als bij veel andere video on demand aanbieders, is het mogelijk om eerst Amazon Prime Video te proberen. Amazons streamingdienst biedt een proefperiode van 30 dagen, waarin je alle opties en films en sequenties kunt bekijken.

Na deze 30 dagen verandert het proefabonnement automatisch in een traditioneel abonnement. Probeer 30 dagen gratis.

Suggesties

Om onze vergelijking over video on demand service en deze tekst over Amazon Prime Video te verbeteren, willen we suggesties over Amazon’s streaming service.

Dus help ons en vul uw suggesties in over Amazon’s streaming service. Het zijn maar 5 korte vragen.

U bent in staat om het te doen door middel van deze enquête.

Evalueer video on demand aanbieders

Binnen Nederland zijn er verschillende video on demand aanbieders te verkrijgen, zoals Netflix, Disney+ (Disney Plus), AppleTV+, Videoland en Amazon Prime Video. Om de verschillen tussen deze streaming aanbieders in kaart te brengen, hebben we nu een vergelijker ontwikkeld. In deze vergelijker worden de aanbieders vooral vergeleken op basis van maand-tot-maand prijzen, aanbod, beeldkwaliteit, Nederlandse ondertiteling en integraties, naast andere zaken.

Video on Demand aanbieders evalueren

Prime Video opzeggen

Mocht je nu niet betrokken zijn bij Amazons streamingdienst, dan is het inderdaad mogelijk om Prime Video op te zeggen. Je kunt een betaald abonnement binnen de volgende stappen opzeggen:

Benodigde tijd: 5 minuten

Aanwijzingen voor opzeggen

 1. Log in op uw account.
 2. Na het inloggen komt u op de homepage van uw profiel.
 3. In het profielmenu, onder Lidmaatschap beheren, klik je op Vervangen, Annuleren en extra.
 4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Lidmaatschap beëindigen.
 5. Het betaalde Prime abonnement is beëindigd.

Opmerking: Het annuleren van het Prime Video-abonnement beëindigt ook de andere Prime-abonnementsopties, zoals gratis levering, Prime Gaming en gratis foto-opslag.

Wilt u de proefperiode van Prime Video beëindigen? De stappen om dit te doen verschillen nauwelijks. U kunt de proefperiode beëindigen door de volgende aanwijzingen te volgen:

 1. Log in op uw account
 2. Na het inloggen komt u op de homepage van uw profiel
 3. In het menu van je profiel, onder Handle Membership, klik je op Replace, Cancel and extra
 4. Binnen de dropdown op klik vervolgens op Proefperiode beëindigen en Voordelen
 5. De proefperiode is afgelopen.

Informatie

Beoordeling

Op vergelijkstreaming.nl willen we vooral informatief blijven over de totaal verschillende streamingaanbieders en nooit de keuze maken voor onze gasten. Maar we ontkomen er niet aan om een vorm van evaluatie te maken. Dat doen we dan ook door de plus- en minpunten van Prime Video te noemen. Heeft u nog aanvullingen? Laat het ons weten via dit formulier.

Amazon Prime Video is het video on demand platform van e-commerce groot Amazon. De dienst wordt in de volksmond vaak Prime Video genoemd.

Voordelen

Voordelen van kopen bij Amazon.com

Nadelen

Keuzes niet zo massaal als Netflix

Abstract

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is het video on demand platform van e-commerce groot Amazon. De dienst wordt in de volksmond meestal kortweg Prime Video genoemd en werd aanvankelijk gelanceerd als Amazon Unbox op 7 september 2006. Leer meer.

Wat is de prijs van Amazon Prime video?

Het abonnement van Amazon Prime Video kost € 2,99 per dertig dagen. U krijgt bovendien direct voordeel via de Amazon.co.uk webshop. Meer informatie

Wat biedt Amazon Prime Video?

Het aanbod van Amazon Prime Video is enorm en biedt voor ieder wat wils. Het aanbod bestaat uit Amazon Originals en films en series van andere mediabedrijven. Meer informatie vindt u hier.

Kan ik met iDEAL betalen voor Prime Video?

Ja, het is mogelijk om via iDEAL een abonnement op Amazons streamingdienst af te rekenen. Meer informatie vindt u hier