Amazon Prime Video: alles wat u moet weten over de streamingdienst

[ad_1]

Amazon Prime Video is misschien niet het populairste video on demand-platform hier in Nederland, maar het heeft 150 miljoen Prime-abonnees en is een van de grootste streamingplatforms ter wereld. Het is daarom interessant om te zien wat de streamingdienst van Amazon te bieden heeft.

Wat is Amazon Prime Video? Welke films en series zijn beschikbaar in Nederland? Wat zijn de maandelijkse kosten voor Prime Video en via welke platforms heb je er toegang toe? Wat zijn de verschillen tussen Prime Video, Disney+, en andere streamingdiensten zoals Netflix, Videoland, en Apple TV+? Hoe ziet het Prime abonnement eruit? Kan ik met iDEAL betalen?

Deze en vele andere vragen over de video on demand dienst worden in detail behandeld in dit artikel.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video, het video-on-demand platform van e-commerce gigant Amazon, staat bekend als Amazon Prime Video. Prime Video wordt meestal aangeduid als de dienst. Het werd aanvankelijk gelanceerd als Amazon Unbox op 7 september 2006, en is omgedoopt tot Prime Video. Het staat nog steeds bekend als Amazon Unbox, maar het heeft een nieuwe naam. De dienst biedt unieke films en series gemaakt door Amazon Studios, maar ook inhoud van andere mediabedrijven.

Prime-abonnees krijgen de videodienst ook als onderdeel van hun abonnement. Dit zorgt voor snellere levertijden als je bestelt via de webshop van Amazon. Dit e-commerce platform zal in 2020 in Nederland een feit zijn. Elders in westerse landen is het echter al een groot succes. Prime Video kan ook los worden aangeschaft.

Aanbod

Amazon Prime Video biedt een breed aanbod aan content en heeft voor ieder wat wils. Amazon werkt hard om originele films en series te maken, net als Disney+ of Netflix. Deze films en series worden Amazon Originals genoemd. Voorbeelden hiervan zijn Fleabag en Bosch, The Marvelous Mrs. Maisel en The Grand Tour. Alle vier de series zijn enorme kijkcijferhits op de streamingdienst van Amazon.

The Marvelous Mrs. Maisel
The Marvelous Mrs. Maisel, een komedie-dramaserie die is gemaakt door Amy Sherman-Palladino van Gillmore, is een Amerikaanse komedie-dramaserie. De serie werd in 2018 genomineerd voor Emmy’s en een Golden Globes.

Fleabag
Fleabag is een Brits drama dat Phoebe Waller Bridge heeft gemaakt. Zij speelt er de hoofdrol in. De serie werd genomineerd en won in 2019 vier Emmy’s. De serie is inmiddels stopgezet. Amazon heeft Phoebe Waller Bridge echter gecontracteerd als content creator exclusief voor Prime Video.

Bosch

Bosch is een misdaad dramaserie die is gebaseerd op de Harry Bosch boekenreeks van Michael Connelly. Het eerste seizoen ging in première in 2015, en het zesde seizoen zal in 2020 debuteren op Amazon Prime Video. Amazon heeft al bevestigd dat er een zevende seizoen komt, en dat dit het laatste seizoen zal zijn.

De Grand Tour

The Grand Tour is een Brits autoprogramma dat wordt gepresenteerd door James May en Richard Hammond. Zij waren eerder presentatoren van Top Gear, een populair autoprogramma, en stonden eerder onder contract bij de BBC. De eerste drie seizoenen zijn inmiddels afgerond en het vierde is in ontwikkeling. Dit seizoen moet in het voorjaar van 2020 beschikbaar zijn op Amazon Prime Video.

Filmstudio MGM overgenomen

Amazon is geen originele producent van films en series en moet dus op zoek naar content. Het Amerikaanse bedrijf MGM is overgenomen door Amazon. De filmstudio werd gekocht voor 7,6 miljard.

MGM bezit veel licenties van series en films. Enkele van de bekendste licenties zijn Tom and Jerry, The Pink Panther en James Bond, The Handmaid’s Tale en Vikings

Prime Video zal waarschijnlijk veel van deze licenties omvatten. Op het streamingplatform van Amazon zijn alle James Bond-films te zien.

Amazon Prime Video Nederland

Prime Video biedt Nederlandstalige films en series aan. TRECX is de eerste productie uit Nederland die in maart 2021 debuteert. Michiel Romeyn, ook de maker van Jiskefet, maakte deze komedieserie.

Het Nederlandse contentaanbod breidt zich steeds verder uit. Amazon heeft Achmed Akkabi gecontracteerd, een acteur en producent. Akkabi is misschien wel het meest bekend van het maken van de Nederlandse hitserie Mocro Maffia

Nederlandse ondertitels & nasynchronisatie

Alle films en series zijn Nederlands ondertiteld. Veel kinderfilms, series en films hebben Nederlandse nasynchronisatie. In de toekomst komt er mogelijk meer zelfontwikkelde Nederlandse content. Netflix had deze content vroeger niet, maar heeft nu verschillende Nederlandse Netflix Originals.

Prime Video kosten

Amazon biedt in Nederland een bundelabonnement op Prime Video aan. Er zijn Prime-abonnementen beschikbaar. Prime-abonnees hebben ook voordelen bij het bestellen bij Amazon

Prime Video prijs

Je krijgt bij dit abonnement ook “gratis” toegang tot video on-demand. De maandelijkse kosten hiervoor zijn € 2,99. Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen op alleen Prime Video. De kosten hiervoor zijn ook € 2,99 per maand.

Prime abonnement

De belangrijkste business van Amazon is natuurlijk hun grote online winkel waar producten van over de hele wereld worden verkocht. Amazon introduceerde een paar jaar geleden het Prime-abonnement om zijn gebruikers loyaler te maken aan het platform

Dit abonnement is bedoeld voor Amazon-gebruikers die vaak aankopen doen. Het komt met veel interessante extraatjes. Prime Video biedt een gratis abonnement.

Er zijn echter nog andere voordelen:

 • Snellere en gratis levering (vaak binnen 1 dag)
 • Amazon Photos. Onbeperkte cloud foto-opslag en 5GB video-opslag
 • Amazon Lightning Deals 30 minuten eerder
 • Twitch Prime: Gratis games en in-game merchandise
 • Prime Video toegang Probeer 30 dagen gratis

Prime Video iDEAL

Amazon Prime Video en Amazon Prime Video waren voorheen alleen te betalen met creditcards van American Express en VISA.

Gelukkig voor Nederland was het op 21 oktober 2020 ook mogelijk om via iDEAL te betalen. Dit maakt de streamingdiensten van Amazon nog aantrekkelijker voor de Nederlandse markt.

Prime Video maakt met de toevoeging van iDEAL als betaalmethode een goede stap voorwaarts.

Amazon Prime abonnement

Prime Video abonnees krijgen ook Amazon Prime. Dit kan door deze stappen te volgen deze link.

Platforms

Amazon Prime Video is beschikbaar op vele platformen. Naast de app voor Android smartphones en tablets zijn er ook integraties met smart tv’s. Er is een app voor streaming beschikbaar voor Samsung, Sony en LG televisies (vanaf build2015), en niet alleen dat, maar ook Smart TV’s van fabrikanten als Sharp, JVC Philips, JVC en Xiaomi.

Amazon Prime Video kan gebruikt worden op Amazon’s eigen apparaten zoals de Fire Tablet/ Fire TV/ Fire Stick, Echo apparaten met een scherm, en Fire Tablet/ Fire Stick. Ben je in het bezit van een PS3, PS4/ Xbox One? Ook op deze consoles is het mogelijk om Prime Video te installeren.

Windows 10 heeft nu sinds 3 juli 2020 een app beschikbaar. Je vindt de streamingdienst van Amazon in de Windows Store via een app.

Prijs Prime video kosten - abonnement Prime video - opzeggen Prime videoPrijs Prime video kosten - abonnement Prime video - opzeggen Prime video

Amazon Prime Video-app en Google Chromecast

Amazon heeft het mogelijk gemaakt om films en series van Prime Video te casten via Google Chromecast. Dit kan via je smartphone en computer. Hiermee kun je films en series casten van Prime Video zonder dat integratie met je tv nodig is. Hieronder staan stappen om te laten zien hoe de app werkt op je smartphone.

 1. Selecteer het pictogram Cast in de Prime Video-app.
 2. Selecteer vervolgens het Chromecast-apparaat dat u wilt gebruiken. (Uw smartphone moet rechtstreeks verbonden zijn met hetzelfde WiFI-netwerk als de Chromecast.
 3. Nadat u verbinding hebt gemaakt, selecteert u de titel die u wilt afspelen. De titel wordt weergegeven op uw tv die is aangesloten via Google Chromecast.

Nieuwe interface

Amazon rolt vanaf juli 2022 een nieuwe interface uit voor zijn streamingdienst. Ben Smith leidde 18 maanden lang de herontwerpinspanning van het bedrijf. De e-commerce gigant, Ben Smith, heeft voor de nieuwe interface goed gekeken naar de concurrentie

6 profielen van gebruikers

Het is mogelijk om meerdere profielen te koppelen aan een Prime Video-account. Er kunnen zes profielen worden aangemaakt. Het gedrag van de kijker zal de profielaanbevelingen bepalen.

Prime Video voor kinderen

Er kan ook een profiel voor kinderen worden aangemaakt, waarbij alleen content wordt getoond die geschikt is voor kinderen onder de twaalf jaar.

Streaming via telecomaanbieders

KPN

Ontvangt u digitale televisie via KPN? Dan heb je vanaf 12 december 2019 toegang tot Prime Video via KPN. Het Nederlandse telecombedrijf heeft de streamingdienst van Amazon opgenomen in hun tv-ontvangers. Dit is echter niet het geval voor alle ontvangers.

Deze integraties zijn momenteel alleen beschikbaar via de modellen 2260 en 2952. Dit nummer staat op de voorkant van de ontvanger. KPN hoopt deze functie dit jaar toe te voegen aan de modellen ZXV8001 of VIP5202. Weet u zeker dat dit het juiste model voor u is? Heeft u een Amazon Prime Video abonnement? Dan kun je series en films van Prime Video bekijken via kanaal203 of via de menu’s ‘On Demand’ en ‘Apps on Television’.

Ziggo

Prime Video is vanaf maart te streamen via Ziggo via Mediabox Next. Op kanaal 153 is de streamingdienst van Amazon te vinden. De video on demand dienst is ook beschikbaar via het menu onder Apps.

Prime Video vs. Disney+

Amazon Prime Video en Disney+, beide relatief nieuwe spelers op de video on demand markt in Nederland, zijn beide Amazon Prime Video. Het is daarom interessant om te kijken hoe ze verschillen. Wat is het kostenverschil en wat is het aanbod? Deze vergelijking wordt gemaakt in de onderstaande vergelijker.

Prime Video Store biedt de mogelijkheid om films te huren

Amazon biedt vanaf 20 mei in Nederland de mogelijkheid om losse films te huren en te kopen via Prime Video. Het lijkt erop dat men hiermee ook de concurrentie aan wil gaan met Pathé Thuis.

Amazon suggereert dat deze functionaliteit in andere landen erg populair is. De winkel verkoopt films van Disney en Warner Bros., maar ook van Universal, Sony, Paramount en Lionsgate.

Prime Video

Amazon Prime Video kan eerst worden uitgeprobeerd, zoals bij veel andere video-on-demand aanbieders. De streamingdienst van Amazon biedt een proefperiode van 30 dagen, waarin je alle functies en films & series kunt uitproberen.

Na 30 dagen wordt het proefabonnement automatisch een regulier abonnement. Probeer 30 dagen gratis.

Feedback

Wij zouden graag feedback van u krijgen over Amazon’s streaming service om de vergelijking tussen video on demand service (en dit artikel over Amazon Prime Video) te verbeteren.

We hebben uw feedback nodig over Amazon’s streamingdienst. Het zijn slechts 5 korte vragen.

U kunt dit doen door het volgen van deze stappen enquête.

Vergelijk video-on-demand

Er zijn veel video-on-demand aanbieders in Nederland zoals Netflix, Disney+ (Disney Plus), AppleTV+. Videoland, Amazon Prime Video, en AppleTV+. Om de verschillende streamingdiensten met elkaar te vergelijken is een vergelijker gemaakt. De vergelijker vergelijkt de diensten op basis van hun maandelijkse kosten, aanbod en beeldkwaliteit, maar ook Nederlandse ondertiteling en integraties.

Video on Demand aanbieders vergelijken

Prime Video opzeggen

Prime Video kun je opzeggen als je geen abonnement meer wilt nemen op de streamingdienst van Amazon. Dit zijn de stappen om je betaalde abonnement op te zeggen:

Benodigde tijd: 5 Minuten

Instructies voor opzeggen

 1. Log in op je account
 2. Nadat u bent ingelogd, komt u op uw homepage Profil.
 3. Onder is het profiel menu Beheer uw lidmaatschapKlikop Bijwerken, Annuleren en nog veel meer.
 4. Klik op het dropdown menu. Lidmaatschap beëindigen.
 5. Het Prime abonnement is beëindigd.

Opmerking: De opzegging van Prime Video beëindigt ook alle andere Prime-abonnementsfuncties, zoals Prime Delivery, Prime Gaming en foto-opslag.

U wilt de proefperiode van Prime Video beëindigen. De stappen voor het beëindigen van de proefperiode van Prime Video zijn iets anders. Met de volgende instructies kunt u de proefperiode beëindigen.

 1. Inloggen op uw account
 2. Nadat u bent ingelogd, krijgt u toegang tot uw account. ProfilHomepagina van’s
 3. Onderstreep het volgende in het menu van uw profiel Beheer uw lidmaatschapKlikop Bijwerken, Annuleren en nog veel meer
 4. Klik op het dropdown menu om vervolgens de proefperiode te beëindigen en uw voordelen te krijgen
 5. De proefperiode is afgelopen.

Nieuws

Overzicht

Op vergelijkstreaming.nl willen we vooral informatief blijven over de verschillende streamingdiensten en niet de keuze maken voor onze bezoekers. We ontkomen er echter niet aan om een recensie te maken. Dit doen we door de positieve en negatieve kanten van Prime Video te belichten. Zijn er nog andere suggesties? Gebruik dit formulier om het mij te laten weten. formulier .

Amazon Prime Video is een e-commerce gigant die video op aanvraag aanbiedt. Prime Video is de meest populaire naam voor de dienst.

Voordelen

Voordelen van Amazon.com Shopping

Nadelen

Netflix heeft een veel grotere selectie van het aanbod

Samenvatting

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video, het video-on-demand platform van e-commerce gigant Amazon, staat bekend als Amazon Prime Video. De dienst is ook bekend onder de naam Prime Video. Het werd oorspronkelijk gelanceerd als Amazon Unbox in september 2006. Verder lezen.

Wat zijn de kosten voor Amazon Prime video

Het abonnement van Amazon Prime Video kost € 2,99 per maand. U krijgt ook rechtstreeks voordeel van Amazon.co.uk. Lees verder

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video biedt een breed scala aan content en zal zeker in de smaak vallen bij iedereen. Het aanbod omvat Amazon Originals, films en series van andere mediabedrijven. Lees meer.

Kan ik iDEAL gebruiken voor Prime Video-betalingen?

Ja, u kunt via iDEAL betalen voor de streamingdienst van Amazon. Meer informatie