Amazon Luna: De game streaming service van Amazon

[ad_1]

Amazon heeft zijn cloud gaming service Luna geïntroduceerd op zijn persoonlijke {hardware} gelegenheid. Het gerucht ging al langer dat de tech-grootheid bezig was met een eigen recreatiestreamingdienst. Amazon Luna ging toen nog door het leven als Venture Tempo.

Wat kunnen we verwachten van Amazon’s recreatie streaming service? Wat zijn de prijzen van Amazon Luna? En welke videogames zijn er te vinden voor de cloud gaming bedrijven Luna? En wanneer komen de bedrijven naar Nederland?

Op dit artikel proberen we deze vragen over Amazon Luna te beantwoorden.

Amazon Luna; De sport streaming dienst van Amazon

Luna

Amazon wordt in de eerste plaats vaak een e-commerce grootheid genoemd, maar het bedrijf doet veel meer dan dat. Zo is Amazon waarschijnlijk een van de grootste cloud service leveranciers op deze planeet en is het met Amazon Prime Video al een alom bekende deelnemer op de video on demand markt. Bovendien is Amazon sinds 2014 eigenaar van Twitch. Twitch is een webgebaseerd platform waar honderdduizenden mensen (videogames) live streamen.

Cloudbedrijven en gaming zijn dus zeker geen onbekenden voor het e-commercebedrijf. De videogames voor Luna worden gestreamd via Amazons snelle AWS Recreation Servers.

Platforms Luna en beschikking

Amazon heeft geïntroduceerd dat Luna op zowel desktop- als mobiele platforms zal verschijnen.

Amazon’s recreation streaming service maakt het mogelijk om videogames te spelen op PC, Mac, Hearth TV, iPhone en iPad (Net apps).

In december 2020 werd de dienst ook toegankelijk op tal van Android-gadgets. Op Android moet de dienst, net als op iOS, worden gebruikt via de internetbrowser Chrome. Er is geen Luna app beschikbaar voor beide platforms.

Amazon Luna resolutie cloud gaming

Beslissing

De beste beslissing van Amazon Luna is op dit moment 1080p. Uiteindelijk wil Amazon het ook mogelijk maken om videogames in 4K te spelen via de cloud gaming service.

Het is meestal wel mogelijk om het hoogste besluit op 720p te zetten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om het informatiegebruik te beperken als je via Luna speelt zonder dat je verbonden bent met een harde en snelle internetverbinding of WiFi

Amazon gamestreamingdienst - Amazon cloud gaming - Twitch integratieAmazon gamestreamingdienst - Amazon cloud gaming - Twitch integratie

Twitch integratie

Amazon’s recreatie streaming service biedt een integratie met Twitch. Twitch is op dit moment het grootste platform voor het bekijken van live streams van videogames. Er zijn dus heel wat alternatieven om de sterke punten van deze bedrijven te combineren.

Amazon heeft geïntroduceerd dat het waarschijnlijk mogelijk zal zijn om te beginnen met het genieten van een recreatie door Luna onmiddellijk van een Twitch stream. In feite is het meestal gewoon mogelijk om streams op Twitch te volgen via Luna. Vroeg of laat zal deze integratie zeker worden uitgebreid.

Amazon videospelletjes voor Luna

Bij de lancering van de streamingdienst zullen 100+ videogames toegankelijk zijn via het Luna+ kanaal. Daaronder vallen videogames als Management, Resident Evil 7, GRID, Yooka-Laylee en The Inconceivable Lair, en Brothers: Tales of Two Sons.

Daarnaast is Amazon een samenwerking aangegaan met Ubisoft. Vanaf 10 november 2020 zal het Ubisoft+ kanaal toegankelijk zijn via Amazons cloud gaming service.

De e-commerce grootheid laat weten dat er vroeg of laat nog meer van dit soort “kanalen” komen voor recreatie-uitgevers en/of recreatiemakers.

Unieke Luna-videospellen

Amazon heeft zelf niet veel bouwers die videogames kunnen ontwikkelen voor zijn persoonlijke recreation streaming service. Toch heeft het bedrijf in de afgelopen tijd een aantal bedrijven opgekocht, die nu onder Amazon Video games Studios vallen.

Een van die bedrijven is Double Helix Video games. Zij lanceerden de MMORPG New World op 9 september 2021. De sport werd gelanceerd op PC, maar zou ook naar Luna kunnen komen vroeger of later

New World is een formidabele onderneming van Amazon. Het is met name een rollenspel in een open wereld. Het fictieve verhaal van de sport speelt zich af in de zeventiende eeuw in een Brits-Amerikaanse setting.

Eerder lanceerde Amazon al de sport The Grand Tour Recreation. Voornamelijk gebaseerd op de Amazon Prime Video collectie met dezelfde titel.

In mei van 2020, Amazon opzettelijk te lanceren de science-fiction shooter, Crucible. Na de lancering kreeg de sport veel klachten, waarna Amazon de sport terugzette naar het testgedeelte. Op 10 oktober 2020 werd bekend dat Amazon de sport annuleerde.

Voor de lange termijn blijft het afwachten welke Amazon videogames naar de Luna zullen komen. De annulering van Crucible maakt duidelijk dat recreatieverbetering niet van een leien dakje gaat bij Amazon Video Games.

Amazon recreatie studio’s

Amazon lijkt niettemin volledig te overwegen om zijn eigen videogames te kweken. Op 23 maart 2021 werd bekend dat Amazon een gloednieuwe studio heeft opgericht in Montreal, Canada. Het team dat de studio kan leiden bestaat uit het kernteam achter de tactische shooter Rainbow Six Siege. De eerste onderneming van de studio zal een webgebaseerde multiplayer titel zijn, voornamelijk gebaseerd op nieuwe IP.

Met deze uitbreiding van studio’s, Amazon heeft nu 4 in-house recreatie studio’s bezig met een gloednieuwe AAA video games. Amazon gebruikt waarschijnlijk geen studionamen meer in zijn communicatie, maar meestal alleen de plaats waar de studio is gevestigd. De gloednieuwe studio zal daarom Amazon Video games Montreal Studio worden genoemd.

Controller

Tijdens de onthulling van Luna bood Amazon ook meteen zijn persoonlijke controller aan.

Deze controller staat via wifi in directe verbinding met de cloud. Amazon noemt dit systeem Cloud Direct. Met dit systeem kunnen klanten direct gadgets wijzigen zonder dat ze de Luna controller opnieuw hoeven aan te sluiten.

Cloud Direct moet ook de vertraging tussen de beweging van de persoon en de exacte beweging binnen de recreatie verminderen.

Samen met Cloud Direct biedt de controller Alexa-integratie. Alexa is de digitale assistent van Amazon. Het is dus waarschijnlijk dat je tijdens het gamen instructies kunt gaan geven aan Alexa.

De Amazon Luna controller zal snel toegankelijk zijn voor 49,99 dollar.

Amazon Luna - gamestreamingdienst Amazon - Controller LunaAmazon Luna - gamestreamingdienst Amazon - Controller Luna

Samen met de controller van Amazon, is het meestal doenbaar om de video games te spelen met een controller van een andere producent De ene omstandigheden is dat de controller bluetooth heeft. Amazon Luna helpt bovendien bij het gebruik van muis en toetsenbord.

Vanaf de lancering op 1 maart 2022 moet het zelfs mogelijk zijn om Luna op Hearth TV te besturen met alleen een iPhone of Android mobiele telefoon als controller via de Luna Controller app.

We schreven eerder een artikel over een van de beste Venture xCloud-controllers. Een paar van deze kunnen worden gebruikt voor Amazon’s streaming service.

Amazon Luna lanceringsdatum

Amazon Luna lanceert formeel in Amerika op 1 maart 2022, nadat de cloudgamingdienst al sinds 20 oktober 2020 toegankelijk was in early entry

Een Nederlandse lanceerdatum voor Luna ontbreekt nog steeds

Waarde Luna

Amazon’s recreatie streaming dienst heeft verschillende soorten abonnementen, die bovendien maandelijks verschillende bedragen vereisen die betaald moeten worden. Deze abonnementen worden ook wel kanalen genoemd en het is mogelijk om je op een aantal kanalen te abonneren.

In de onderstaande tabel hebben we nu de verschillen tussen de Amazon Luna Channels geschetst

Daarnaast kunnen Prime Gaming leden videogames spelen via het Prime Gaming Channel op een maand-tot-maand basis zonder extra kosten. Het aantal videogames via dit kanaal verandert elke maand.

Amazon Luna informatie

Amazon Luna wordt formeel gelanceerd in Amerika (1 maart 2022)

Amazon heeft zijn recreatiestreamingdienst formeel gelanceerd in Amerika. Luna was al 1,5 jaar in early entry, waarvoor mensen een seintje kunnen geven om de dienst te bekijken

Luna biedt een aantal kanalen van video games. Elk kanaal heeft zijn persoonlijke aanbod en waarde. Binnen de paragraaf prijs Luna hebben we nu in kaart gebracht de geassorteerde door middel van een bureau

Amazon Video games lanceert de sport Misplaced Ark (12 februari 2022)

Ontwikkelaar Smilegate RPG lanceert haar recreatie Misplaced Ark. De sport is een free-to-play RPG en is op de markt op PC via Steam. Amazon Video Games is in 2022 een unieke samenwerking aangegaan met de ontwikkelaar om zijn videogames in Europa en Noord-Amerika te lanceren

Niets is gedacht een paar haalbaar lancering van de sport op Amazon’s cloud gaming service. Aanvankelijk was de verwachting dat Amazon dit partnerschap onder meer zou gebruiken om videogames volledig naar zijn platform

Luna bovendien naar Chromebooks en Hearth Tablets + gratis huishoudelijk spelen (9 september 2021)

Amazons recreatiestreamingdienst, Luna, is vanaf nu toegankelijk op Chromebooks en Hearth Tablets. Bovendien heeft Amazon een gloednieuwe functie gelanceerd die Luna Sofa wordt genoemd

Sofa maakt het mogelijk om een individu te vragen om een webgebaseerde multiplayer recreatie te spelen door middel van een uitnodigingscode, zelfs als die persoon geen abonnement heeft op de cloud gaming service. De videogames die via deze functie kunnen worden gespeeld zijn onder meer Workforce Sonic Racing en Overcooked 2.

Daarnaast kunnen Prime-leden tot 15 september de games Resident Evil 7, Metro Exodus, Katamari Damacy Reroll en Monster Boy and the Cursed Kingdom gratis spelen, zonder dat ze een Luna abonnement hoeven te nemen. Hoewel dit allemaal goede ontwikkelingen zijn, blijft de cloudgamingdienst in Nederland gewoon toegankelijk

Beta en lanceringsdatum voor de sport New World (11 juni 2021)

Tijdens de aftrap van het Summer season Recreation Fest, introduceerde Amazon {dat een} niet-publieke beta van MMORPG New World zal beginnen op 20 juli en dat de sport zal worden gelanceerd voor PC op 31 augustus 2021.

De sport zou oorspronkelijk al in augustus 2020 gelanceerd worden. Vreemd genoeg heeft Amazon geen details bekendgemaakt over een lancering van de MMO voor de cloud gaming dienst Amazon Luna

Amazon’s recreatie streamingdienst heeft tot op heden geen eigen videogames van zijn eigen studio’s. Eerder al werd de sport Crucible geannuleerd en nu lijkt ook New World niet naar de cloudgamingdienst te komen.

Handig voor onderweg. Luna helpt nu ook 720p (8 april 2021)

Amazon heeft het mogelijk gemaakt om de beslissing van zijn cloudgamingdienst te maximaliseren naar 720p. Deze nieuwe functie was een veelgevraagd verzoek van mensen die onderweg gamen via Amazon Luna.

Doordat het nu mogelijk is om de weergave te herstellen tot maximaal 720p, wordt er veel minder informatie gebruikt tijdens het gamen via de dienst.

Amazon schat dat een uur gamen via Luna bij een 720p beeld ongeveer 5gb aan kennis kost. Ter vergelijking, bij 1080p wordt naar schatting zo’n 10gb verbruikt

Amazon vestigt nieuwe recreatiestudio in Montreal, Canada (24 maart 2021)

Amazon heeft geïntroduceerd dat ze een gloednieuwe studio oprichten. De studio is gevestigd in Montreal, Canada. Het bedrijf is opgericht door het kernteam achter de tactische shooter Rainbow Six Siege

De eerste onderneming van de studio zal een webgebaseerde multiplayer titel zijn die vooral gebaseerd is op nieuwe IP. Meer details over de sport ontbreken nog, omdat de titel nog in het beginstadium van zijn ontwikkeling zit

Amazon Luna nu toegankelijk op Android (15 december 2020)

Amazon’s recreation streaming service is nu ook toegankelijk op Android. Het is echter belangrijk om te vermelden dat dit niet voor alle Android gadgets is. Voorlopig kan de streamingdienst alleen worden gebruikt door middel van de volgende gadgets

  • Pixel 4XL, 4A, 4A 5G, 5
  • Samsung Galaxy S10, S10 Plus, Observe 10, Observe 10 Plus, S20, S20 Plus, S20 Extremely, Observe 20, Observe 20 Extremely
  • OnePlus 7, 7 Professional, 7 Professional 5G, 8, 8 Professional, Nord, 7T, 7T Professional, 7T Professional 5G

De machine moet beschikken over Android 9 of hoger en niet minder dan model 86 van Chrome

Ubisoft+ toegankelijk vanaf nu (10 november 2020)

Vanaf dit moment is de Ubisoft+ dienst toegevoegd als kanaal aan Amazon Luna. Ubisoft+ is een eigen dienst van Ubisoft, waarmee Ubisoft-videogames kunnen worden gespeeld voor een vast bedrag per maand

De maandelijkse prijs voor Ubisoft+ is $14,99. Via deze dienst krijgen gokkers toegang tot een bibliotheek van meer dan 100 videospellen. Ubisoft maakt het vanaf nu mogelijk om gebruik te maken van deze dienst via Amazon’s recreation streaming service

De maandelijkse kosten voor Ubisoft+ zijn gelijk aan de maandelijkse kosten voor de cloud gaming service zelf. Ook lijkt het erop dat niet de volledige bibliotheek van Ubisoft+ op de markt is op Luna

Toch zijn huidige videogames als Murderer’s Creed Valhalla en Watch Canines: Legion zijn te spelen via Ubisoft+ door middel van Amazon’s cloud gaming service te beginnen op dit moment

Amazon Luna vroege toegang gelanceerd vanaf dit moment (20 oktober 2020)

Amazon heeft aangekondigd dat de early entry van Luna vanaf nu van start is gegaan. In eerste instantie zullen 50 videogames toegankelijk zijn op dit vroege model van de cloud gaming service

Amazon laat bovendien weten al dan niet te beginnen met een klein aantal klanten. De e-commerce grote wil deze hoeveelheid langzaam ontwikkelen in de komende maanden

Ze zijn ook hard aan het werk om de verscheidenheid van video games en functionaliteiten in de komende interval te ontwikkelen. Zeker is dat Ubisoft in de laatste maanden van deze 12 maanden videogames gaat aanbieden aan Amazon Luna

Amazon annuleert multiplayer-recreatie Crucible (10 oktober 2020)

Amazon heeft de multiplayer recreatie Crucible geannuleerd. De recreatie van Amazon die in aanbouw was bij Relentless Studios verscheen kort op de markt in Might 2020

Na veel klachten heeft Amazon de sport snel weer in het testgedeelte gezet. Relentless Studios is tot op dit moment bezig geweest met een verbeterd model van de sport. Toch heeft Amazon op dit moment de moeilijke beslissing genomen om de sport te annuleren

De sport Crucible was gedacht om de primaire belangrijkste recreatie voor Amazon’s consoles te worden. De werknemers van Relentless Studios zullen nu samenwerken aan de sport New World

Concurrenten

Amazon is zeker niet de eerste samen om de sport streaming markt te betreden. Voorlopig zijn de bedrijven Utomik, Google Stadia en PlayStation Now al toegankelijk en Microsoft Venture xCloud is sinds september een onderdeel van Xbox Recreation Move.

Voldoende concurrenten voor Amazon, waarna er geruchten gaan dat Apple zich misschien ook op deze markt wil roeren. De tijd zal leren of Amazon een sterke plaats kan veroveren onder de cloud gaming bedrijven.

Evalueer Cloud Gaming-aanbieders

Regelmatig gestelde vragen over Luna

Wat is de prijs van Amazon Luna?

De maand-tot-maand prijs van de recreatie streaming service van Amazon wordt bepaald door op welk kanaal je je abonneert

Wat is de lanceringsdatum van Luna?

Op 1 maart 2022 werd Amazons recreatiestreamingdienst gelanceerd in Amerika. Een lanceringsdatum voor andere internationale locaties ontbreekt nog

Wanneer komt Luna naar Nederland?

Amazon heeft nog niets bekendgemaakt over een mogelijke Nederlandse lancering van de sportstreamingdienst

Welke videospellen zijn er te vinden voor Luna?

Amazon garandeert dat op het moment van lancering 100+ videogames speelbaar zullen zijn via de streamingdienst. Later deze 12 maanden zal Ubisoft zelfs bibliotheek videogames naar de dienst brengen. Probeer Luna-videospellen.

auteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demandauteur-jelco-haverkamp-vergelijkstreaming-streamingdienst-video-on-demand