Ontwikkeling van videospellen

Videospelletjes ontwikkelen is het proces van het maken van een videospelletje in zijn meest elementaire vorm.

Je begint met een spelconcept en je creëert, programmeert, engineert, rendert, neemt op, mixt, produceert, test, enzovoort, totdat je een volledig functioneel spel hebt.

Die term is een goed begin, maar dekt niet alles.

Meer stukjes en beetjes van de puzzel:

De videospelletje-ontwikkelingsindustrie is explosief in populariteit aan het toenemen. Het heeft een lange weg afgelegd in de laatste tien jaar of zo.

Dit is te danken aan een aantal factoren. Een van de meest in het oog springende is de voortdurende expansie van de game-industrie. Naarmate videospelletjes toegankelijker en populairder worden, zijn meer mensen geïnteresseerd om meer te leren over wat er achter de schermen gebeurt.

Een andere factor is waarschijnlijk het internet. Alles is uiterst gemakkelijk te vinden! Je vindt er tutorials, spelletjes en artikelen over hoe leuk het is om een succesvolle onafhankelijke spellenmaker te zijn.

Je zou ook millennials de schuld kunnen geven van de hausse in het ontwikkelen van games, afhankelijk van je leeftijd. (zing!)

Terwijl professoren zich inspannen om aan de vraag te voldoen en je goud oppotten, betekent de populariteitstoename dat er meer mogelijkheden zijn om te leren (terwijl jij je schulden bij elkaar harkt). Het betekent ook dat je het op moet nemen tegen duizenden andere studenten die allemaal strijden voor het “gouden ticket” dat een diploma in game-ontwikkeling is.

De waarheid is dat je niet naar de universiteit hoeft te gaan. Er zijn andere mogelijkheden. En het feit dat je naar de universiteit gaat, garandeert niet dat je het “gouden ticket” krijgt. In werkelijkheid is Willy Wonka’s Chocoladefabriek de enige site waar we een gouden ticket echt hebben zien werken. (Technisch gezien hebben we het op twee locaties zien werken, want je weet wel… remakes.)

Dus, hier is het goede nieuws: Je hebt nu meer mogelijkheden dan ooit tevoren om game-ontwikkeling te studeren hoe en wanneer je maar wilt!

Het slechte nieuws is dat iedereen dat doet, en er zijn maar zoveel posities beschikbaar.

Oplossing: Je moet er de nodige tijd voor uittrekken. Deze tutorial laat je zien hoe je dat op de meest efficiënte manier kunt doen (neem dat gouden ticket naar de chocoladefabriek, liefje!).

Er is geen formele scholing vereist. Je hoeft formele scholing niet helemaal af te wijzen. Je hoeft niet te wachten tot je een begeerde startersbaan hebt om te beginnen met het maken van games.

Je kunt nu beginnen met het ontwikkelen van games door YouTube en een game engine te gebruiken om iets eenvoudigs te maken.

Deze tutorial zal je voorzien van de nodige tips, methodes, tools en fundamentele kennis om je sneeuwbal op de juiste manier aan het rollen te brengen.

Game-ontwerp vs. Video Game-ontwikkeling

Waar, game design en game ontwikkeling zijn twee verschillende entiteiten. Ze worden soms door elkaar gebruikt. Daar is een reden voor:

Mensen in een klein team zullen hun tenen in zowel ontwerp als ontwikkeling dompelen. Zowel game design als game productie vallen onder game ontwikkeling. Daarom worden gamestudio’s ook vaak game-ontwikkelaars genoemd. Het is vergelijkbaar met de rechthoek versus vierkant discussie.

Hoewel dit dus geen harde regel is, is het wel een redelijk uitgangspunt:

De conceptuele kant van de zaak wordt behandeld in spelontwerp. De oorspronkelijke visie van een spel wordt gecreëerd door ontwerpers. De mechanica, de essentiële concepten, de esthetiek, de personages, de stadia en de verhaallijnen – al deze dingen vallen onder de bevoegdheid van game design.

Deze concepten in realiteit omzetten is wat game-ontwikkeling inhoudt. Ontwikkelaars brengen spellen van concept tot realiteit, van *ontwikkeling* tot *productie*.

Een gameontwikkelaar kan één persoon zijn of een groep mensen die in een gamestudio werken.

Game-ontwikkeling omvat vaak het programmeren, coderen, renderen, ontwerpen en testen van het spel (en alle elementen ervan: geluid, levels, personages en andere middelen, enz.)

Je begrijpt het verschil (min of meer)…

Maar, wat voor banen kun je verwachten als maker van een spel?

Ontwikkelingsstadia van videogames

“Ik wil een game ontwikkelaar worden, maar waar moet ik beginnen?” vraag je je misschien af. In wezen begint het met niets. Je moet een betrouwbaar team van kunstenaars, programmeurs en andere professionals hebben.

De fasen van spelproductie en de beste technieken om spelontwikkeling te leren zijn hieronder opgesomd (stap voor stap).

Stap 1: Ontwikkel een hoog concept

Het hoog idee is de eerste belangrijke fase in het ontwikkelen van een spel. Dit is een breed concept. Het is een zeer korte beschrijving waarin je probeert je gedachten samen te vatten in een paar zinnen.

2e stap: Pitch

Dit is de belangrijkste. Om ideeën en hun doelstellingen beter uit te drukken, presenteer je je voorstel op een beknopte manier. Het is ook een goed moment om uit te leggen waarom het een goed idee is om financieel en commercieel te groeien.

Stap 3: Ontwikkel een concept

Dit is het liefdeskind van het hoge concept en de pitch naarmate het vordert. Dit is het deel waar je elk facet van het spel schetst en beschrijft. We hebben het over een verhaal, demografie, risico-analyse, en een heleboel andere details.

De vierde stap is het maken van een spelontwerp-document.

Dit bevat zowel informatie over de feitelijke gameplay als over prototype-onderdelen van uw project.

Stap 5: maak een prototype

Dit is een vroege kans voor u en uw team om te schitteren. U kunt de procedures voor het volledig uitvoeren van uw idee ontwerpen nadat u het prototype hebt gebouwd. Het is een goede techniek om een proof of concept te creëren door uw doelstellingen om te zetten in iets concreters.

Productieontwerp Niveau Creatie Programmering (stap 6)
Dit is het punt waarop de bal begint te rollen. Geluid en vroege grafische materialen beginnen te worden geïmplementeerd. Het spel begint vorm te krijgen nadat het van de grond is getild. Dit is het moment waarop in het creatieproces van het spel de programmering wordt opgenomen.

De meest doeltreffende programmeertalen

De taal van de game-ontwikkeling is programmeren. Om hun product te verbeteren, moeten gamemakers gameprogrammering bestuderen met behulp van een van de vele beschikbare coderingstalen. Maar, voor sommige meer onervaren gameproducenten, is de eigenlijke uitdaging hoe te leren programmeren van videogames.

Er zijn talrijke manieren voor spelletjesproducenten om videospelletjes te leren programmeren. Maar eerst moeten individuen een taal identificeren die geschikt is voor hun leerstijl en niveau. Welke programmeertaal is beter voor game-ontwikkeling? Hoe werkt coderen in videogames?

Momenteel zijn de populairste en meest gebruikte programmeertalen:

C++ is een programmeertaal die gebruikt wordt in videogames. Het is een beetje uitdagender dan andere programmeertalen zoals Java, maar het geeft je veel meer ontwerpvrijheid.
Java is een van de meest veelzijdige programmeertalen die ooit zijn gemaakt. Er is aangetoond dat het op praktisch elk toegankelijk platform kan draaien, waardoor het in de loop der jaren een populaire keuze is geworden onder gamemakers. De aanpasbaarheid is aantrekkelijk en kan gunstig zijn voor je project.
HTML5 (HyperText Markup Language 5) is een opmaaktaal waarmee webpagina’s kunnen worden aangepast op het gebied van functie en ontwerp.
JavaScript is een webprogrammeertaal waarmee u effecten in uw browser kunt maken.
Als het erop aankomt, zijn dit slechts enkele van de opties die je ter beschikking staan bij de ontwikkeling van je spel.

Wat is de rol van een game ontwikkelaar?

Overzicht van het beroep van een game ontwikkelaar
Er zijn talrijke factoren die een rol spelen bij de creatie en ontwikkeling van een videogame:

Audio-elementen voor het verhaal
PersonagesLevels
Mechanica voor het spel
De lijst kan nog wel even doorgaan. Maar als ontwikkelaar kun jij de controle hebben over elk van deze onderdelen. Veel spelontwikkelaars leggen veel nadruk op programmeren. Ze weten hoe ze moeten coderen en gebruiken dat om het ontwerpconcept tot leven te brengen.

Als het op het maken van games aankomt, geldt de vuistregel: hoe kleiner je team, hoe groter je rol.

Je zou de kans kunnen krijgen om de audio, character assets, en level design taken op je te nemen in een onafhankelijke ontwikkelaar setup.

In een AAA-studio heb je hoogstwaarschijnlijk een specifieke functie binnen een van deze categorieën. Misschien zou je verantwoordelijk zijn voor het uitbeelden van tegenstanders 1 tot en met 5 of het ontwikkelen van een bepaald gebied van de spelomgeving.

Het is niet ongewoon voor ontwikkelaars om zich op één of twee onderwerpen in het bijzonder te richten. Echter, de grootte van je team en de omvang van het project zullen beide invloed hebben op de omvang van je verantwoordelijkheden.

In sommige omstandigheden zullen de rollen van ontwerper en ontwikkelaar elkaar overlappen. Je kunt tijd besteden aan het bedenken en uitwerken van personage-ontwerpen en vervolgens de uiteindelijke creaties tot leven brengen in het spel.

Wat het aanbod betreft, hebben spelontwikkelaars een streepje voor op spelontwerpers. Studio’s zijn altijd op zoek naar getalenteerde programmeurs. Omdat er een “tekort” is aan getalenteerde programmeurs, zijn studio’s die op ontwikkeling zitten te wachten, op hen aangewezen.

Bovendien zijn echte programmeervaardigheden vaak gemakkelijker te kwantificeren dan een abstract talent als “creativiteit”.